Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mekkora belsőre van szükségem?

Mekkora belsőre van szükségem?

Figyelt kérdés

Vásároltam egy használt kerékpárt, amihez pótbelsőt szeretnék beszerezni.

A felnin az áll, hogy: 29" ETRTO: 622*20mm.

A köpenyen pedig az olvasható, hogy: 44-622 28*1,65-700*42C.

A neten azt olvasom, hogy a fenti ETRTO besorolás 28"-os peremátmérőt takar. De akkor miért 29" van a felnin feltüntetve?

Nő vagyok, elnézést, ha hülyeséget kérdezek...

Köszönöm, ha válaszoltok :)

okt. 15. 17:17
 1/7 anonim ***** válasza:

A 622 a felni átmérője, a köpenyen lévő 44-622 a gumi szélességét és átmérőjét jelöli, hogy mekkora kerékre való.

Neked nyilván 622-es átmérőjű felnire/köpenybe való belső kell, valamint 44 szélességű külsőbe való.A belsőknél egy tartományt szoktak megadni, hogy mekkora szélességű külsőbe való.

A szelep típusára figyelj még, hogy milyen pumpád van amivel fel tudod fújni.

Egy-két példa ami jó neked:

[link]

[link]

[link]

okt. 16. 04:38
 2/7 anonim ***** válasza:

28, 29, 622, 700 -> ezek mind ugyanolyan átmérőjű kereket jelentenek. Általában montain bike-nál használják a 29-es elnevezést, trekkingnél a 28-at, országútinál a 622-t vagy a 700-at. De mind ugyanakkora.

Ahogy az 1. írja, a szélességet is figyelni kell, olyan belsőt kell keresni, aminél a megadott tartományba beleesik a te gumid szélessége (44).

A szelep a felnitől függ. Ha Presta szelepes a felni, akkor abba az autószelepes belső nem fog belemenni, mert kisebb a lyuk. Legegyszerűbb, ha megnézed, most milyen a szelep és ugyanolyat veszel.

okt. 16. 07:33
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! :)
okt. 16. 14:10
 4/7 Alex Fly ***** válasza:

Ne hagyd, hogy megzavarjon: az egyetlen korrekt és pontos méretjelölés az ETRTO-féle. Esetedben ez azt jelenti, hogy a felni átmérője 622 mm. Ezt a méretet az MTB esetében 29", a többi kerékpár esetében pedig 28"-nak nevezik -viszont ugyanígy 28" a 635 mm is... Hogy még egyszerűbb és logikusabb legyen az élet, létezik még 630 mm-es felni, ami nyilvánvalóan 27" -mi más is lehetne? Megjegyzem, hogy belső gumiból mindegyikre jó ugyanaz a méret. De hogy elérkezzünk a logika és észszerűség Csimborasszójához; mellékesen megemlítem, hogy az MTB-világban létezik még egy elterjedt méret is, a 27,5". Az eddigiek alapján könnyen kitalálhatod, hogy ez az ETRTO szerint pontosan 584mm-t jelent... :)

Egyszóval röviden: teljesen jó lesz neked az a belső.

okt. 17. 14:58
 5/7 A kérdező kommentje:
4. Neked is köszönöm a felhomályosítást, tényleg egyre hülyébbnek éreztem magam, minél tovább rágtam az internetet a témában, de akkor nem az én "készülékemben" van a hiba, mert itt a logika elveszett.
okt. 17. 23:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Ezek jók lesznek:

Szelepre figyelj oda!!

[link]

[link]

[link]

[link]

Nem veszett el a logika. Az egyesz méretrendszereken belül megvan a logika, csak többféle rendszer van és persze mindet ráírják a gumira mert nem tudják hol kerül majd forgalomba. Úgyhogy ott a szám+betű, a colos, a mm-es meg a satöbbi jelölés is. Nem csoda hogy aki nem ismeri mindegyiket az nem tudja a karakterhalmazból kiválogatni hogy pontosan mit is nézzen.

okt. 18. 12:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Ó, én sem tudtam eligazodni eleinte. A külsőn volt mindenféle jelölés;

37-622, 700x35C, 28x1/5/8 x- mit tudom én még mi. A lényeg ennyi volt: 28-as kerék, 37 mm széles külső.

okt. 18. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!