Bicikli lánc ugrik, mitől lehet? Új bicikli
Figyelt kérdés
Most vettem újonnan egy országúti biciklit és az a problémám, hogy tekerésnél a lánc ugrik egyet, olyan mintha félreváltanék vagy mintha dobálná a sebességeket magától. Még aznap elvittem a szakszervízbe, ahol beállítottak rajta mindent és egy kis ideig jó is volt, mitől lehet?szept. 22. 17:20
11/18 A kérdező kommentje:
8-as válaszoló megnéztem és egy síkban fut. Amit még észrevettem, ha hátrafelé tolom akkor elkezd kattogni ott a láncvezető, láncfeszítő :D nem tudom pontosan hogy hívják, de másik fokozatban pedig nem kattog. A bovden állítós tekerőt is néztem de szerintem az rendben van mert pontosan és gyorsan vált, azzal nincs baj. Váltóbeállítás lehet a gond?
szept. 25. 15:30
12/18 anonim válasza:
Nem csak a legkisebb lánckeréken kattog hátul?
13/18 A kérdező kommentje:
Igen a legkisebben kattog.
szept. 25. 17:44
14/18 anonim válasza:
Akkor valószínű, hogy a váltó legalsó állásának a határa van túl magasra állítva. Elvileg lenni kell a váltón két kis csavarnak, jellemzően egymás mellett. (Egy L és egy H jelű kis csavar.) Ezek közül a H jelű csavart kellene kicsit kintebb tekerni, de csak nagyon apránként, negyed vagy fél fordulattal próbálgatva. Ha túlságosan kitekered, akkor a váltó ledobhatja a láncot a legkisebb lánckerék alá, ami így beszorulhat a fogaskoszorú és a villa közé. Nem bonyolult, csak nagyon aprókat kell rajta tekerni, és nem szabad a váltó legalsó állását a legkisebb lánckerék alá engedni.
Ha nem boldogulsz vele, vidd vissza a szervizbe.
15/18 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm, megpróbálom! Ez okozhatja azt is hogy dobálja a láncot menet közben?
szept. 25. 19:21
16/18 anonim válasza:
Elviekben persze, ha a váltó nem tud rendesen leváltani a legkisebb lánckerékre, mert a határoló csavar nem engedi. Ilyenkor jellemzően a bovden sem feszes, lötyög kicsit. Viszont fontos, hogy ne lazítsd túl az alsó határt beállító csavart, mert ha túlzottan kitekered akkor leeshet a lánc a legkisebb lánckerék alá. De természetesen látatlanban mindez csak találgatás a részemről.
17/18 A kérdező kommentje:
Rendben értem köszi! Megpróbálom akkor óvatosan, csak ezt az ugrálást szinte bármely fokozatba csinálta. Legvégső esetben úgy is vissza vinném a szakszervizbe csak az tőlem egy kicsit messze van és ha találok rá megoldást könnyebb lenne. köszi a segítséget :D
szept. 25. 20:10
18/18 A kérdező kommentje:
Azt vettem még észre, hogy egyes fokozatban ha hátrafelé tolom ledobja 2. sebesség fokozatba.
szept. 26. 15:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!