Shimano Nexus agyváltós kerékpárt miért nehéz hajtani?
Figyelt kérdés
aug. 25. 17:44
1/6 A kérdező kommentje:
2db Shimano Nexus agyváltós használt kerékpárt próbáltam ki 1es fokozatba könnyű volt hajtani de nem haladt, 2,3 fokozatba nehéz volt Hajtani.
aug. 25. 17:46
2/6 MGéza válasza:
3 fokozatból az egyik a dombra vagy inkább enyhe lankákra mászós, szembe szélre kitalált fokozat a 2-t elvileg könnyű kéne hogy legyen, a 3 meg a síkra, hátszeles időre, lejtőzésre van. Maga a Nexus 3 egy nagyon alap cucc, 5-7 sebességes verzióval már lehet valamit kezdeni. Amúgy az agyváltó maga picit melósabb, nehezebb mint egy láncváltó.
3/6 A kérdező kommentje:
Kerékpár szerelő ajánlotta hogy nagyon jók az agyváltósak
érdemes ki próbálni próba nélkül nem is veszek kerékpárt.
Olvastam vannak komolyabb agyváltók de azoknak magas az ára. Nem voltak szerintem le szervizelve ezek amit néztem.
aug. 25. 18:06
4/6 anonim válasza:
Nekem is Shimano Nexus 3 agyváltóm van, és nyilván van egy minimális vesztesége egy jól karbantartott láncváltóhoz képest, de ezt nem nagyon vennéd észre kettő azonos, csak váltóban eltérő bringa között. Inkább a bringa lehet más, pl. nehezebb.
5/6 anonim válasza:
A nexus 3 amit próbáltál tök egyszerű szerkezet, nagyon könnyű javítani.
1 baja van, picit nagy az ugrás a 3 fokozat között, de ez sem vészes. Az a lényeg, hog alapból mindig a középsővel kell használni, és ha hídra mész akkor leváltasz onnan, ha hátszeled van vagy lejtős az út akkor meg felváltasz a középsőről.
A nehéz hajtást okozhatta az is, hogy szorult az első fék... :)
Vagy agyon volt feszítve a lánc.
Vagy az áttétel túl nagy volt. A 2:1 általában tökéletes a 26"-os kerékkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!