Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Egyszerűen nem tudok sehogyse...

Egyszerűen nem tudok sehogyse biztonságosan biciklizni, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Egy évben egyszer, mindig csak nyáron szoktam biciklizni hobbiból, meg télen meg se tudnám oldani, főleg a csúszós út miatt. Azt se tudom elképzelni, hogy nagykabátban üljek a biciklin, vagy esetleg esőben, az számomra tuti elesés.

Nyáron, jó időben hobbiból sokszor felülök, és ekkor veszem észre, hogy bakker, én valójában nem tudok biciklizni.

Eleve egybiciklis vagyok. Ültem már fel másnak a bicajára (arra ügyeltem, hogy leérjen a lábam), erre 5 perc múlva úgy húztak fel az aszfaltról, tele plezúrral, akkorát nyaltam.

A saját biciklimre felpattanok, el is indulok, nagyon szuper, de érzem, hogy bizonytalan vagyok. Sokszor olyan, mintha meg se tudnék állni, ha jönnek szembe, imbolyogni kezdek, és volt olyan, hogy egy enyhe, mondom NAGYON enyhe lejtős részen kibillent alólam a bicikli.

Gyorsan megálltam, szerencsére nem estem el. Na, mondom, ez biztos véletlen volt, menjünk tovább. 5 métert se mentem, megint kibillentem, csak mostmár durvábban.

Szerencsére a saját bicajomat mindig meg tudom fogni, így másodszorra se estem el, de utána már toltam inkább, az enyhe lejtős szakasz végéig.

Tök ciki vagyok.

Nem merek az autók közt se menni, mert nekem nagy hely kell, mert szűk helyen is megbillenek, nem bírom egyenesben tartani a kormányt sem.

Emiatt állandóan a járdán megyek (szerencsére nem Budapest, hogy zsúfolt legyen a járda), még akkor is, ha van bicikliút, mert az nekem keskeny. Emiatt mindig kapom a beszólásokat, de az jobb lenne, ha valakinek nekimennék a szűk úton, vagy nekiesnék valakinek a járdán, mert a bicikliúton dőlök el és ráesek a járdára? (Egymás mellett van a kettő) Szerintem azt se díjaznák.

Ez nem pszichés, fizikailag inogok a biciklin. Érzi azt az ember, hogy mikor nem stabil. Én a biciklin nem vagyok az.

Emiatt életemben se voltam még kint biciklivel a városból, de szerintem még az utcából se. És ami még cikibb, hogy 40 éves vagyok, nem gyerek, tehát ez már nem fog változni.

Hogy lehet mégis javítani rajta? (Ha lehet)

40/N

aug. 1. 16:08
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
0%
ma 16:39 Ugye mekkora az öröm? Most váltál kultúremberré, és még jókat is nevetsz. (kár hogy magadon)
aug. 1. 16:42
 12/26 anonim ***** válasza:
0%
Ne vedd magadra, nem rajtad nevettem, te jóember. A válaszreakció finom agresszivitásán.
aug. 1. 16:48
 13/26 A kérdező kommentje:

Egyelek meg titeket, ne veszekedjünk 😁

Főleg azon ne, hogy béna vagyok, és kész, ezt tudom 😊

Aranyos vagy 😊

aug. 1. 17:04
 14/26 anonim ***** válasza:
46%

A 8# nagyon jót mondott!

Másrészt: ha beszélsz a dokival, akkor esetleg otthonra lehetne gyakorlatokat betanulnod, amivel erősödsz. De pl.: egyszerű egyensúly-gyakorlatot is lehetne alkalmazni a szabadban.

Amikor eljön a kerózási időszak, akkor egy igazán forgalomtól mentes területen gyakorold a kerózást. Legyen a közeledben egy segítség, aki figyel rád!

Kis sebességgel haladj, legyen rajtad védőfelszerelés!

Tudom, rengeteg dologra kell kerózás közben figyelni, de amit lehet, iktass ki, csak a nagyon fontos tényezőkre figyelj!

aug. 1. 17:53
 15/26 anonim ***** válasza:
57%

Hány évesen kezdted??? Idősebb korban már nehezebb megtanulni, mint gyerekként. Egyébként két megoldás van:

- "Tanulni, tanulni, tanulni"

vagy:

- " Ami nem megy, azt nem kell erőltetni"... :(

aug. 1. 22:18
 16/26 anonim ***** válasza:
17%

Mennyivel mész?

Mert minél lassabb vagy, annál kevésbé stabil a bringa.

Hány kg vagy?

40 kg-ot könnyebb megfogni, mint 140-et.

Ha sok hely kell neked, akkor lassan mész. Ha ennyire lassan mész, akkor nem mersz gyorsabban haladni. Ez pedig nem fizikai, hanem pszichés probléma.

Ma már minden városban van pumptrack pálya. Első körben juss el oda, aztán menj pár kört!

aug. 1. 23:04
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
tegnap 23:04 NAJA! Aki nem tud biciklizni annak pont a pumpapályán van a helye! 😛
aug. 2. 06:48
 18/26 anonim ***** válasza:
73%

[link]

Vegyél 3 kerekű biciklit! Ezen nem kell egyensúlyozni.

Füleddel minden rendben? Nem volt gyulladás, betegség stb? Szemed rendben, látótérvizsgálaton voltál valamikor?

Aki ennyire nem tud egyensúlyozni annak valószinüleg valami orvosi probléma áll a háttérben. A kerékpár ugyanis stabil ha megvan a megfelelő sebesség.

aug. 2. 17:33
 19/26 anonim ***** válasza:
20%

Ha évi egyszer bicajozol, akkpr mit vársz?

Gyakorlás a tudás atja... 40 éves vagy, akkor kellett ezt a mondatot már vagy milliószor hallanod.

aug. 2. 22:19
 20/26 anonim ***** válasza:
12%
Figyelj: Nem tudsz biciklizni. Meg kell tanulni, ez pedig csak gyakorlással megy.
aug. 3. 07:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!