Hogy tudom átállítani az egyetlen gombos első lampámon, hogy folyamatosan égjen és ne villogjon?
A lámpám sajnos már nagyon régi, nincs rajta márkanév, de USB-s a töltője és amúgy jól működik, hat fokozat van rajta: három különböző fajta villogás, és három különböző erősségű folyamatos világítás. Ki- és bekapcsolni folyamatos nyomással lehet, a három-három állapot között egy nyomással, viszont arra nem emlékszem sajnos, hogy a villogás és a folyamatos fény között hogy tudok váltani, és véletlenül átállítódott, és nagyon zavar, hogy villog, és nem tudom visszaállítani.
Segítsetek, könyörgöm, kezdek megőrülni tőle!!!
Ez eddig már előfordult egy párszor, pár évente, mindig mások oldották meg nekem, mindig el is mondták, hogy mi a trükkje, de elfelejtettem, és most akárkit kérdeztem, senki sem tudta. Légyszi, hátha innen valaki!!! Hogy megyek haza a sötétben villogó első lámpával? Nem hogy segít a látásban, de még zavar is!!!
Nem is értem, hogy miért tesznek egyáltalán villogó lehetőséget első lámpákba, mentős, rendőr meg tűzoltó biciklistáknak...?
1 gombbal sokmindent lehet csinálni
Kikapcsol vagy bekapcsolt állapotban:
- dupla vagy tripla kattintás
- hosszan nyomás
- rövid kattintás és utána hosszan nyomás.
Próbálkozz ezekkel.
A 3. válaszoló nyert: bekapcsolt állapotban tovább nyomás, mint csak kikapcsol!!!
Hálásan köszönöm mindannyiotoknak!!! Őrület, hogy mennyire frusztrált, hogy nem tudom, de remélem, hogy ez a jó pár napig villogva bringázás plusz frusztrációja a gyalogosok további frusztrációval, amely már elvezetett eme kérdésemig, remélem, legközelebb legalább az eszembe jut, ha újra véletlenül átállítódik, hogy ide visszatérjek a megfejtésért!
Vagy tán ráírom matricával...
Bár az meg úgyis lekopik egy idő után.
Jaj, olyan boldog vagyok most, hogy sikerült átállítani (a kikapcsolásnál HOSSZABB folyamatos nyomással!!!), hogy most arra kell fókuszálnom, hogy jobban örüljek ennek az új tudásnak, mint amennyire frusztrált eddig! :D
Talán az is egy jó módszer, hogy ne felejtsem el legközelebbre, hogy mindannak, akitől kérdeztem és nem tudta, elmesélem, hogy ha újra elállítódna és nem emlekeznék rá, hogy hogy kell visszaállítani, akkor legalább mások emlékeztessenek!
Édesapám Alzheimeres és demens, és én is érzem, hogy hogy megnehezíti az életem, hogy elfelejtetek ilyen fontos dolgokat, viszont most jobban belegondolva szerintem lehetetlen felkészülni arra, hogy mit fogok elfelejteni később...
Viszont ilyen fontos dolgot, pl. ami ennyi bosszúságot okoz nekem is, másoknak is, akire rávillogok (tegnap este hazatérve az egyik buszmegállóban fiatalok mulatoztak és a sötét éjszakában megjelentem előttük villogva, majdnem kettéhasítottak mérgükbe, hogy milyen zavaró, én meg még meg is álltam nekik kicsit arrébb, mert azon kívül, hogy megértettem frusztrációjukat és abból fakadó haragjukat, de nem hallottam vagy értettem a menetszél miatt, hogy pontosan mit kajabáltak utánam, de sejtettem, hogy őket is a villogásom zavarja, és konkrétan megálltam kicsit messzebb tőlük, menekülési távolságra, és még kérdeztem is tőlük a lámpámat eltakarva, hogy ez zavar? Igen, üvöltötték a sötét éjszakába, mondtam nekik, hogy nem tehetek róla, nem tudom átállítani és engem isbaromira zavar. Valamelyikőtök ért hozzá? Megpróbáljátok? Erre láttam, hogy hogy hogy meglepte őket, hogy nem rendőrősdit játszom, hogy mit hangoskodnak éjszaka, meg nem is ellenségeskedem velük, tökre meglepődve néztek össze, majd feszültségoldóan nevettek egy nagyot, hogy ja, bocs, nem, kösz, nem értünk mi a bringához, és még ők kértek bocsánatot tőlem, kis cukikák, hogy megzavartak a hazautamban. Jobban belegondolva ez a történet végződhetett volna másképp is, hogy esetleg nem tudom ezt most leírni másnap, mert nem mindenki tudja intelligens emberi módon közölni frusztrációját, és pláne mulató fiatalok, tán alkoholittasan is, ők sokan voltak és nagyok, én meg egyedül kicsiként... De persze lehet, hogy csak veszélyt látok ott is, ahol nincs...)
Szerintem ráírom a lámpára, lecelluxozom, hogy egy kicsit tovább bírja az időjárás viszontagságait, és mire teljesen lekopik, remélem, az agyamba vésem annyira, hogy ne felejtsem el többet! :)
Hálásan köszönöm mindannyiotoknak a válaszokat!!!
Most nagyon boldog vagyok, hogy sikerül, köszönöm szépen mindannyiotoknak, pláne a 3. válaszolnak, aki a nyertes lépést is írta: hosszabb nyomás, mint kikapcsoláskor.
Olyan sokat írtam, mintha az Oscar vagy Novel díj megkapását köszönném meg 🤣😝😁, bár akkor még hiányzik az is, hogy először is köszönöm Istennek, a szüleimnek, és neked, 3. válaszoló, meg mindenki másnak is, aki segíteni próbált! 🙏🙏🙏😊🧘♀️
Egyébként más kérdés, de ideírom, hogy ennek a lampának is olyan gumilétrás kötője van, mint sok biciklislámpának, és az a létrafok, amely pont jó a biciklimhez, elkezdett elszakadni...
Ha teljesen elszakad, akkor nem fogom tudni a bringára rakni, ugye? Mit tudok most tenni, vagy akkor, ha már átszakadt? Pillanatragasztónak van értelme kipróbálni vagy úgysem működik?
Most azért kell új lámpát vennem majd, ha átszakadt, mert nem tudom a biciklire kötni?
Mondjuk mivel gumi, vmennyire nyúlik is, és arra emlékszem, hogy amikor megvettem régen, akkor még az utolsó létrafok volt a jó méret a biciklimhez, ami aztán egy idő után elkezdett mozogni, forogni, mert a gumi kitágult, de gondoltam nem baj, ezért okos találmány a gumilétra, jöhet a második fok, azóta azon van, de maga a lépcsőfok elkezdett elszakadni...
Szerintem jó lenne megoldást találni arra, hogy ne kelljen azért új lámpát vennem, mert nem tudom hogy kikötni...
Tán mire elszakad, Pillanatragasztóval talán picit tovább tart, talán kitágul megint annyira, hogy még szorosabbra húzzam, a harmadik lépcsőfokra...? Már ha működik...
Pillanatragasztónak van értelme vagy úgysem ér semmit?
A pillanatragasztó rideg, eltörik. Nem ilyen feladatra találták ki.
Rögzító pántokat lehet kapni többfélét. Nézd meg egy kerékpárboltban, biztos tudnak adni olyant ami jó.
De lehet rendelni is
Illetve vannak tépőzáras pántok is.
Vagy pedig nyitható kábelkötegelőt ajánlanék még.
Viszont ez esetben a lámpa alá-fölé kell valami rugalmas anyag (régi bicikli belső gumi darabja) hogy feszes legyen, ne lazuljon fel.
De lehet kapni erős, vastag gumigyűrűket is amivel lehet rögzítani. Olyami mint a hajgumi, csak sokkal erősebb.
A befőttes gumi nem jó, gyenge, szakad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!