Ez a kerékpár ránézésre rendben van?
Használtan vásárolnék országúti kerékpárt. A 300e Ft az már nagyon a felső határ. Ezt a kerékpárt néztem, hogy elsőre minden jónak tűnik. Mikre érdemes figyelni használt kerékpár vásárlásnal ha személyesen is megtekinteném? Kipróbálás közben is miket érdemes nézni azon kívül, hogy megfelelően működik a váltó és a fékek stb.?
Alkudni például lehetne ebből ha minden rendben van?
Bármilyen egyéb tanácsot megköszönök a témával kapcsolatban.
Az árba nem mennék bele mert mostanában nem követem a használtkerékpár-piacot.
Én elsőként a vázat nézném át alaposan legyen szó bármilyen kerékpárról, mert annak a cserjéje a legdrágább, és általában egyéb alkatrészek cseréjét is magával vonja. A váznál alap, hogy legyen jó a méret. Ha az rendben, akkor apró repedések után kutatnék. Ezek jellemzően a hegesztések mentén szoktak leginkább előfordulni. A hegesztési varratok mellett gyakran vannak hajszálvékony repedések, amik elsőre kosznak is tűnhetnek, de idővel tovább repednek. Utána végigtapogatva megnézném vannak-e horpadások valahol a vázon, esetleg deformitások a villákon.
Utána a kerekekre térnék rá. Megnézném van-e bennük 8-as vagy tojás, ha igen mekkora, nem ütődött-e fel a felni valahol, kotyognak-e az agyak és a kazettatest stb.
A legvégén térnék csak rá az egyéb alkatrészekre, mert azoknak a cseréje vagy javítása általában lényegesen olcsóbb és egyszerűbb, és gyakran csak beállítás szükséges.
Köszönöm az eddigi válaszkat!
Alapból 191cm vagyok szóval L-XL vázat nézek. Emellett a tárcsaféknek örülnék és maga a 105ös szett is kecsegtető ajánlat úgy, hogy csak egy pár éves bringáról beszélünk. Plusz a kerékszett is egész jónak tűnik.
És mivel viszonylag nagy gumit tud befogadni így akár a gravel gumi is opció ha olyan terepre tévednék.
Minimális tapasztalatommal ezeket figyeltem, gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!