Melyik márka hány kerékpárt adott el Magyarországon?
Mitől lenne üzleti titok?? 1. az autó- és motorgyártók eladásai se titkosak, miért lenne titok egy kerékpárgyártó bevétele/kiadása, eladott kerékpárok száma 2. más cégnek se titkosak a pénzügyi adatai 3. a cégek pénzügyi beszámolói elérhetők bárki számára (pl. Csepel Zrt bevétele 2020-ban 2 635 198 980Ft volt).
Egyszerűen csak senkit nem érdekel annyira, hogy valaki összegyűjtse a rengeteg különböző kerékpármárka eladásainak adatait és csináljon belőle egy listát.
Akit érdekel és van ideje meg kedve, az írhat a különböző gyártóknak és megkérdezheti őket.
Mindenkinek köszönöm, az USA statisztikát is a magam részélről, tanulságos. A dobogósok nem nagyon leptek meg de a Raleigh népszerűsége némi meglepetésként ért és a Cannondale-t se pozicionáltam volna annyira a "béka hátsója" alá. :) Azért a cikkbe beleolvasva igen durva volt megtudni de valahol sejtettem, hogy Hollandiában csak kb a csecsemőknek meg a rokkantaknak nincs kerékpárjuk.
Találtam közben pár információmorzsát hazai vonatkozásban, meg olyan infót hogy mennyi az összes eladott ami 250.000 darab körül van, de átfogót továbbra sem. Ilyeneket például:
A Csepel nem sok adatot közöl, de a MOl Bubi üzemeltetése, kerékpárok biztosítása hozzá nyilván megdobja a darabszámot, meg amúgy is sok üzletben árulják. Nyilván a hazai eladásoknak oka van, sokan az egyszerű darabokat keresik cifrázás, tárcsafék és prémium váltószett nélkül max 3 sebis agyváltóval, vagy pont a gyereknek lesz, az egy-két év alatt lerúgja úgyis, akkor meg minek neki a drága...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!