Ma tekertem 183 km-et egy cross-trekking bringával, ez szerintetek nagyon extrémnek számít? Bp - Tiszafüred
40-es anonim hölgy:
Úgy gondolom, hogy az extremitást nem abszolut értékben kell mérni. (Ha úgy vesszük a 300 sem sok, mert több ezren képesek rá és meg is teszik)
A sportoló tegnapi önmagát kellene alapul venni. Mikor 20-25 voltam, 1-2 hetente tettünk meg hasonló távokat. A Balcsit évente legalább egyszer megkerültem nagyjából 20 éven keresztül. Változó erdményekkel és változatos bringákkal.
Ma, "kövéren és kopaszon", és jónéhány kihagyott évvel a hátam mögött már komoly kihívásnak érzem.
Nem extrém, csak akkor lenne az, ha pl eddig kizárólag olyan max 50 km-ket mentél volna... Viszont nagy igen, NAGY, és szép teljesítmény már csak azért is mert bírtad fenékkel...
Ja és a balatonról meg... Ott azért csak többnyire bambán kell menni az útvonalon, máshol meg azért figyelni kell hol merre, meg a forgalom is húzós lehet itt-ott, szóval....
"Egyébként akik szerint nem extrém teljesítmény azok szerint mi lenne az?"
Értem én, hogy lelkesít az eredményed, én is így éreztem régen. De rengeteg bringakedvelő tud nyújtani ilyen teljesítményt.
Sok éve egy ismerősöm szervezett egy 24 órás tekerést. Útközben a barátai kibuktak, ő maga Mohácsról eljutott Tokajig egy nap alatt. Erre már mondható az "extrém".
HA te egy gyakorlott kerékpáros vagy, akkor nem.
Ha viszont most ültél kerékpáron életedben először akkor igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!