Mire figyeljek a hidraulikus tárcsafékkel?
Ez az első tárcsás bringám. Kell valamire kölön figyelni, hogy jól bírja, ne kelljen gyakran légteleníteni? Bármi karbantartási ötelt, vagy amire érdemes odafigyelni? :)
Amúgy alap esetben mi a normális, nagyjából hányezer km után kell vele foglakozni, szervizbe vinni?
Ez ilyen országútis városi legenda/marhaság,hogy esőben nem működik a tárcsafék?:D
Semmi komoly odafigyelést nem igényel az a fék,ha kezd szar lenni légtelenítsd,ha még mindíg szar akkor betétcsere,ha hülye hangja van akkor letörlöd féktisztítóval és kész.
Cserébe meg is lehet állni vele ha tudsz normálisan fékezni
#12,13:
Az sok mindentől függ. Tény, hogy esőben szépen nyikorog, de hamarabb lejön róla a víz, meg nehezebben is ázik meg, a kialakítása miatt. Féktest anyaga minden féktípusnál alapvetően meghatározó.
Köszönöm a válaszokat, volt pár hasznos tanács. :)
Az biztos, hogy a felniféknél sokkal hatékonyabb. Kicsi a kezem (nő vagyok), így általában elég kényelmetlenül érem el a fékkart a koskormányosokon, de ezen nem kell teljesen rámarkolni és izomból nyomni, hanem elég 1-2 újjal, így sokkal biztonságosabbnak érzem, így sokkal bátrabban merek haladni. :)
Nem hülyeség az esős dolog, csak gondolom kevesen versenyeztek itt esőben.
A felni sokkal jobban tisztul, sokkal könnyebben ledobja magáról a vizet. Amikor egyedül mész, akkor ez nem számít, mert minimálisan lesz vizes, de mezőnyben a többek miatt vízpermetben mész.
A tárcsa - méretéből adódóan - kevésbé dobja le a vizet. Esőben az autók is folyamatosan fékezgetnek, hogy lehúzzák a vízréteget a tárcsáról. Bringán ezt neked kell megtenned. Ha ez megtörtént, akkor már jobban fog fogni a tárcsa, mint a felnifék.
#17!
Mindenki így kezdi. :)
Jó a GRX, egyetlen gond... de inkább a gravelekkel, hogy lefelé (terepen) inkább fent fogná az ember a kormányt, viszont fékezni alsó fogásból jobban lehet.
A megoldás egy dropper.
Én egy 40 éves nő vagyok, tuti nem kezdek már el versenyezni. :D
A hétvégén mentem vele a BuBán egy Bp-Velence-Bp-t, ott jó sok lejtő volt, kényelmesnek éreztem a fékezést fenti fogásból is, nem volt gond. Terepre meg nem akarok menni, igazából azért vettem gravelt, mert kritikán aluli minőségű az aszfalt sok helyen, az otuimmal szinte járhatatlan, de legalábbis nagyon kényelmetlen, így nagyon be voltak szúkítve az útvonal lehetőségek. Meg volt olyan hogy mentünk társasággal lett volna egy kicsit neccesebb földutas szakasz, és azért kellett kerülni mert én outival voltam... Hiába tervezi az ember úgy az útvonalat, hogy jó legyen az aszfalt, hosszabb utakon biztosan belefutsz olyan szakaszokba ami nem outi kompatibilis. Viszont száguldani meg szeretek, a koskormányt szereteme, ezért gravel, és nem bántam meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!