Milyen biciklit ajánlanátok? Mi az amit elkerüljek? Bővebben lent...
Venni szeretnék egy komolyabb biciklit. Általában közepes 20-30km, de lesz olyan alkalom, amikor hosszabb távra is használnám, így nem hátrány, ha haladósan tudok menni. Azonban itt jön a csavar, hogy erdő mellett lakom, ahol elég rossz az út, és párszor ilyen erdei utakon is menni szeretnék, de kerékpárúton/műúton is egyaránt. A költségplafon 200-300k HUF, a bicikli akár lehet használt is, ha így jobban járnék és benne maradok a keretben. Mountain bikeot a hosszabb táv, illetve a műutazás miatt nem gondolnám alkalmasnak, valamint nem tudom, hogy ennyiből lehet-e egyáltalán valamire való MTB-ot venni. Gravel bike, ami valami hasonló és amúgy tetszik is, erről mi a véleményetek?
Méretezésben is megköszönöm, ha segítenétek 177cm vagyok és 72-73kg, 24F.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
#2-es az a Boardman tetszik egyébként és nem is annyira rossz, elgondolkozom rajta köszönöm szépen.
Egyébként őt is néztem, nem tudom, hogy ördögtől való-e Decathlonos bicót venni, de szerintem ez egész korrekt. Erről mit gondoltok?
(Triban GRVL 120)
Nem venném meg. Nálam is képbe került, de:
- Nagyon alap Microshift váltó van rajta, csak egy tányéros
- Bowdenes tárcsafékes
- Aránylag nehéz
Igazából a két év garancián túl nem sok minden szól mellette.
9: montival az a baj, hogy 5-6 kilót feleslegesen cipelsz magaddal egész úton (teló + gumik). Én is szoktam montizni, de ahol országútival 28-as átlagot megyek, ott ugyanakkora erőbedobással montival jó, ha kijön 20-22. Nagyon sokat számít a bicikli súlya és az áramvonalasabb testtartás.
Amit a kérdező írt vegyes felhasználásnál a monti előnye akkor jön ki, ha mondjuk egész napos túrára megy és csak földúton. A rázkódástól egy gravelen hamarabb elfárad az ember. De 50-100 km-es túráknál ahol nincs durva terep és van aszfalt is, jobb a gravel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!