Milyen külső gumit vegyek?
Egy 29-es MTB-t fogok átalakítattni elektromossá, ami futárkodásra lenne használva. Nem nagyon értek hozzá, egyelőre ezeket a kritériumokat gondoltam:
-100%-ig aszfaltra legyen tervezve
-e50 rating
-2.2-2.5 szélesség
Milyen opciók vannak? +1 kérdés: a 700c méretű gumik jók a 29-es biciklihez?
Megmondom őszintén, én nem értem ezeket az E minősítéseket. Egy közönséges kerékpárral bármikor átlépem ezt a sebességet. A sport célra használt gumiknak nincs semmi ilyen minősítése, mégis simán mennek velük 50-70 km/h-val lejtőn, és egyik sem esik szét.
700c gumi megfelelő, mert ugyanaz a felni méret a 28" és 29"(622 mm). Amúgy ezeket a hülye méretezéseket el kéne felejteni, és csak ETRTO-ban gondolkodni.
Futárkodásra én lehet, hogy kicsit tagoltabb, mélyebb mintázatú gumit használnék, mert nem biztos, hogy ez esőben elég tapadást ad. Schwalbeból egy Energizer vagy Marathon nekem szimpatikusabb.
Olyat vegyél amit könnyen tudsz pótolni, ha eltolják...
Reklámfeliratok, márkabuzulás ne legyen rajta!
100% aszfaltra 2,2-2,5 gumi baromira nem jó.
Neked max 1,9kell. Tudod minél kisebb felületen érintkezzen a talajjal ezzel is csökkentve a gördülesi ellenàllást.
Már eleve a 29-es monti nem jó futárkodásra.
Agyonvághatod egy keskeny kormánnyal, de akkor miért 29-es montiból indulsz ki?
Inkább egy gravel, fitness bringából indulnék, mert azokkal sokkal könnyebben el lehet férni az autók között.
Totál felesleges az elektromos is, kivéve a Budai oldalon.
A budaioldalon pont van értelme a villanynak mert nyirnakki a hegyek. Van belölle bőven.
A29 sem rossz gyorsabb vele mint a 26 vagy 650B-vel.
Eleve az országuti is elég "nagy".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!