Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Egy racsni átszerelése egyik...

Egy racsni átszerelése egyik kerékről a másikra mennyire nehéz egy gyenge műszaki vénájú embernek?

Figyelt kérdés

Aki én lennék 😂😂

Tudok defektet cserélni, meg párszor életemben kormányszárat, nyerget cseréltem, de ennyi a nagy tudás.

YouTube videókon úgy tűnt, célszerszámokkal nem valami nagy dolog a fent említett művelet, de félek, h elbaxok valamit. Viszont szerelőhöz nem akarok menni, mert több kilométerre van legközelebb, kocsival meg nem tudom vinni.

2023. dec. 3. 08:54
1 2
 11/11 Alex Fly ***** válasza:

Gyakorlatilag semmivel sem bonyolultabb, mint egy anyát lecsavarni és felcsavarni máshova.

Menetes rendszernél fogod a szerszámot, beledugod a racsniba, ráakasztasz egy izmos kulcsot és a szokásos (óramutatóval ellentétes) irányban letekered -és nem lepődsz meg, hogy rendesen bele kell kapaszkodni hogy megmozduljon, mert tisztességesen rá van gyógyulva. Aztán ha leszedted, akkor rátekered a másik agy menetére -ügyelve arra, nehogy félrekapjon. Nem kell megtépni; elég ha kézzel ütközésig tekered -az első 1-2 kilométernyi tekeréskor magától rászorul.

kazettás rendszernél ugyanúgy bedugod a szerszámot és ráfogsz a kulccsal, emellett a láncoskulccsal rögzíted a sort és kitekered a zárógyűrűt. Ezután a kazettát egyszerűen lehúzod a rotorról. Majd ugyanúgy felhúzod a sort a másik agy rotorjára (ne lepődj meg, ha csak egyféle pozícióban sikerül: a bordák mérete nem egyforma), ráteszed a legkisebb lánckereket is (ez a többitől külön van), az alátétet majd betekered a zárógyűrűt és meghúzod az előírt nyomatékkal.

Ha az egyik kerékagyad menetes, a másik meg kazettás, akkor viszont ez semmilyen módon nem fog összejönni...

2023. dec. 9. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!