Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Biciklire ha motort szerelek...

Biciklire ha motort szerelek az törvénybe ütköző? Többi lentt.

Figyelt kérdés

Na tehát láttam a you-tobe-n meg már régóta tervezem hogy a biciklimre motort szereljek és igy haza tudjak járkálni gyorsan és olcsón.. 70km. távolság.. van 5.5hp 4 ütemü honda motorom és van egy 2lóeróős 2 ütemü sthil fürész motorom ha megépitem az itt látható hasonmását akkor a renőrök mit szólnak majd ha meglátnak vagy épitsem a kisebbiket de bele a vázba hogy ne legyen feltünő minndenképpen ugy lessz megcsinálva hogy 60-70 km /h muszály mennie hogy gazdaságos legyen..

http://www.youtube.com/watch?v=2uIPPzdzil8&feature=fvw

2010. okt. 20. 12:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Törvénybe nem ütközik, ha megszerzed az engedélyeket és a jogositványt! Mert ha egy biciklire motort szerelsz, az már más kategória lesz: Gépjármű! viszont ez forditva is működik, mert pld ha egy személyautóból kiszereled a motort és lábmeghajtású Qciklivé alakitod, akkor ahhoz nem kell jogsi :)
2010. okt. 20. 13:11
 2/7 A kérdező kommentje:
miféle jogositványt? mármintt le kell vizsgáztatni segédmotoros kerépárnak? ??
2010. okt. 21. 08:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Persze hogy le kell vizsgáztatni, de előtte kell egyedi tervrajz és dokumentáció, ami egyrészt rengeteg pénzbe kerül, másrészt nagyon nehéz megszerezni! Sőt nem is segédmotor lenne, ha több mint 25km/ó val megy, vagy nagyobb 50Cc -nél! Szerintem jobban jársz, ha veszel egy gyári kismotort
2010. okt. 21. 13:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha teljesítményben alul marad 300W-nál, akkor nem kell semmilyen engedély, de ez robbanómotorral nehezen megvalósítható, ezért részesítem én is előnyben az elektromos meghajtást.
2010. okt. 26. 11:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Kerékpár: olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti. A kerékpáron a kerékpárt nem hajtó személy is szállítható erre alkalmas ülésen. A kerékpáron utánfutó vontatására alkalmas berendezés helyezhető el.
2010. okt. 26. 13:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, én eleve nem vágnék neki bringával 60-70 km/h-val egy 1 órás útnak... nem hiszem, hogy túl biztonságos, különösen télen, havas-vizes időben. Az biztos, hogy nem legális, és a zsaruknak fel fog tűnni, akárhogy rejtegeted, Lance Armstrong sem tolja ilyen sebességgel nap mint nap :)
2010. nov. 1. 16:48
 7/7 szotyi41 ***** válasza:
Ha csúzliba kavicsot teszek az büntetendő.Nem hiszem.A haverommal készítettünk már 3 kerekű motort is elég tré lett mert felkapcsoltad és hátrafelé ment a hibát aztán megoldottuk.Motor megfordítása.
2011. márc. 19. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!