A tengelyen a csavart hogyan, mennyire erősre kell meghúzni?
Figyelt kérdés
Rendeltem egy új hátsó kereket, aminek a tengelyén a menet szétmorzsolódott. Ezért beraktam a régi tengelyt az új kerékbe. Az új kombináción lévő anyát 1-2-szer végigtekertem a szétmorzsolódó tengelyen. Nemrég észrevettem, hogy ha túlzottan meghúzom az egyik oldalon az anyát, akkor túlmegy. Ezt addig játszottam, hogy most már nem lehet meghúzni ill. rögzíteni a hátsó kerék egyik oldalát a vázhoz. Gondolom, cserélhetek újra tengelyt és anyát. Mielőtt megteszem, kérdezem, hogy az anyát mennyire ill. hogyan kell meghúzni, hogy eléggé szoros legyen, de ne feszüljön túl. Felmerült bennem, hogy nem kellett volna a régi anyát használni, és akkor talán nem feszítettem volna túl. Azért értetlenkedek egy kicsit, mert idáig még sosem volt ilyen problémám, akármennyire is meghúztam a két anyát. (Az anyacsavar alatt értem azt a tompa kúp alakú csavart is, amit szintén használnak.)2023. aug. 28. 21:30
1/4 anonim válasza:
Mi lenne, ha bevinnéd egy szervizbe, hogy csinálják meg? Ott lesz tengely is, anya is és nem fogják tönkretenni se.
2/4 A kérdező kommentje:
Bevinném, csak idáig soha nem volt ilyen gondom. Meg pénzbe is kerül.
2023. aug. 29. 11:20
3/4 anonim válasza:
A toma kúp az a kónusz? Azt nem kell rommá húzni tesó! Hameghúzod összeszorítod a csapágyat!
4/4 A kérdező kommentje:
A tompa kúp az, ami néhol az anya helyén van. Az a 15-ös/17-es rögzítő csavar van, hogy anya, van hogy olyan kúp alakú.
2023. aug. 29. 21:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!