Most kaptam meg életem első sportbiciklijét, hogy kell irányítani?
" Ha a gép dől, akkor a kormányt mindig arrafelé kell fordítani, amerre a gép dőlni akar. Igen fontos, hogy a tanulás első percétől kezdve megszokjuk a kormányt könnyedén fogni. Nem szabad a kormányt erőlködve, görcsösen szorongatni, mert ez okozza azt, hogy túlnagy kilengéssel kormányozunk. Egészen kis, könnyed mozgással lehet és kell kormányozni, mert a nagy mozgás már egymaga kilendít az egyensúlyból. Ügyes fiúk már a legelején igyekezzenek megtanulni, illetve helyesebb szóval megérezni, az egész testtel való kormányzást, mert ez az igazi helyes mód, amikor a kormány alig mozog, a kerékpáros pedig valósággal összeforr a gépével. "
( [link] )
Gondolom, a fékváltókarra célzol, a sportbringa kifejezésből én outira asszociálok. Röviden: A karok oldalra mozdításával váltasz, a féket magad felé húzva fékezel. Irányítás: Kanyarodáskor a fékváltókar "szarvát fogd, középen fogva esetleg túl közelinek fogod érezni a fogást és bizonytalannak a fordulást, ezt bizony szokni kell. Mivel új ez neked, lehetőleg sisak nélkül sehová ne indulj el vele.
#16!
Csak nem igaz.
Ha le van zárva az egyik irányba a kormány, akkor nyilvánvaló, hogy el fognak esni, ha arra akarják forgatni. Ez teljesen helytálló.
Csak éppen az nem igaz, hogy másik irányba kell elkezdeni a kanyarodást.
Tegyük fel, hogy balra akarok kanyarodni, ezek szerint először jobbra kell fordítanom a kormányt.
De ahhoz, hogy jobbra fordítsam a kormányt, egy kicsit előtte balra kell fordítani.
De ahhoz, hogy kicsit balra fordítsam, először mégiscsak egy hangyabokányit jobbra kell fordítani...
Tehát levonhatjuk a következtetést, hogy kerékpárral csakis egyenesen lehetséges haladni!
Téma lezárva, haza lehet tolni a biciklit! Mondom tolni! Szállj le róla, te átok, neki fogsz menni a falnak, most beszéltük meg, hogy lehetetlen a kanyarodás!!!4!!44
Akkor linkelek neked magyar leírást, hátha abból megérted:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!