Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyit javulna a biciklim...

Mennyit javulna a biciklim gördülési ellenállása ezek után?

Figyelt kérdés

Egy trail biciklim van, amit inkább XC-re használok, néha durvább lejtőzésekkel, de szerintem a gyári gumik túl durvák ehhez a felhasználáshoz és eléggé lassítanak.

Amik most vannak rajta:

Elöl egy Maxxis Minion DHR II van, ami 29 x 2.4-es méretű, hátul pedig egy ugyan ekkora Maxxis Dissector. Általában 1.8 - 2 bar közötti nyomáson használom őket.

Arra gondoltam, hogy vennék két Maxxis Ikon-t ami vagy 2.2 vagy 2.35 vastag lenne, illetve átalakítanám tömlő nélkülivé a kerekeket.

Ez a csere így kb. 50-60 ezer forint lenne mindennel együtt, szerintetek jobban gurulna annyival a bicikli, hogy megérje?

2023. aug. 3. 19:22
 1/1 anonim ***** válasza:

Hát relatív, hogy kinek mi éri meg. Én sokkal jobbnak érzem a montit a tubeless black chili Contikkal, mint előtte a fapad verziós, belsős gumikkal. Az Ikonról nem nagyon találok friss gördülési tesztet. Én annak idején hátra Conti Race King Protectiont választottam, mert brutál jól gördül. Előre azért Mountain King került a tapadás miatt, ott úgyis kisebb a súly rajta, tehát a teljes gördülési ellenálláshoz kisebb részben járul hozzá.

Külsők vásárlása előtt meg szoktam nézni ezt az oldalt:

[link]

Drága tubeless készletek helyett javaslom, hogy vegyél két szelepet és Tesa 4289 szalagot. A löttyöket még én is tesztelem, mert tökéleteset még nem találtam. Rövidesen alternatív megoldásként a TPU belsőket fogom tesztelni. Elvileg az OKO defekttömítője működik velük, legalábbis a Tubolitoval. Én aliról vettem Ridenow belsőket. Elég jó hírük van, és kb. annyiba kerül, mint nálunk egy hagyományos butil belső. Bár a tubelesshez képest biztos lassabb lesz valamivel, de talán kevésbé lesz macerás. Várhatóan nem kell a szereléskor vakarni a ragacsot, és nem szárad be olyan gyorsan. Majd kiderül.

2023. aug. 3. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!