Záhonynál tényleg nem lehet átmenni a határon kerékpárral?
Hallottam ilyen mendemondákat (+ hogy gyalogosan sem lehet), de 2023-ban élünk, Európában, kétlem, hogy ilyen előfordulhatna. Hivatalos oldalakon nem is találtam erről semmi infót.
Valakinek van esetleg tapasztalata a témában?
Szerintem át lehet menni, csak juss el odáig.
Az a 4-es főút. Nem lehet csak úgy kerékpározni rajta Ott a kerékpárral behajtani tilos tábla:
A másik oldal sem sokkal kerékpárosbarátabb.
Egy határátkelőnél nem az számít, hogy 2023, vagy akármennyi van, hogy mivel lehet átmenni...
Ukrajna nem EU-s és nem schengeni ország. Háborús helyzet előtt sem lehetett csak úgy átmászkálni mint ha mondjuk ausztriába mennél. Voltam arra többször régebben. Ha olyan helyre tévedtünk ahol már közel volt a határ, legfeljebb 2 percen belül előkerült egy határőr kocsival.
ITGuy ezt az ökörséget mégis honnan szeded?? Voltam már Záhonyban, az 1-es által adott infó teljesen pontatlan. Van még pár kereszteződés a határig (amiről nincs Google kép), ott nincs tiltás, tehát VAN keresnivalóm az úton. Ez nem autópálya. Arról nem beszélve, hogy gyalog, illetve a kerékpárt tolva még tiltás mellett is használható lenne az út.
Istenem, hogy nem lehet korlátozni a hsz jogot...Csak ilyen baromságokra képesek egyesek.
Van esetleg valaki, akinek van TÉNYLEGES TAPASZTALATA?
Pedig így van.
A konzuli szolgálat oldalán írják is, hogy nincs gyalogos forgalom. A kerékpárosokról nem ejtenek szót, de tudomásom szerint ekvivalens a szituáció.
Gyakran látom, hogy a gyalog érkezők bekérezkednek egy sofőrhöz, aki aztán jófejségből (vagy némi pénzért) átviszi őket. Gondolom, ez kerékpárnál is működhet teherszállításra alkalmas jármű esetén.
Biciklivel még sosem mentem át, viszont a Sports Tracker útvonaltervezője rendre a lónyai határátkelőhely felé irányít, ha arra terveznék útvonalat.
Az ungvári határon ugyanez van.
Kérdező a stílusodat hagyd meg otthon anyukának meg apukának!
Sokat jártam Záhony környékére, nem találkoztak ilyen bunkó emberekkel, ott általában kedvesek, normálisak. Van egy tippem hogy budapesti vagy. Esetleg szombathelyi, ott vannak ilyen gyökerek.
Meg ez a hülyeség is, hogy 2023 európájávan vagyunk, akkor lehessen már átmenni? Miért? Nem schengeni és nem eus ország!
Gondolom nem éltél még a 80-as években. Minden határon ez volt. Sőt, a határhoz közeledve is már emelték a fegyver csövét a határőrök. Nem lehetett csak úgy kóricálni amerre az ember gondolta, mert elég hamar leverték a veséjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!