Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért van kevés biciklis csaj?

Miért van kevés biciklis csaj?

Figyelt kérdés
Rendszeresen megyek mostanában biciklizni,és megfigyeltem hogy nagyon kevés kerékpáros nő van az utcán. Pár éve még több biciklis csajt láttam így nyáron. Ez miért van?

2023. júl. 17. 22:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Szerintem tényleg kevesebb nő sportol, legalábbis futásnál (futóverseny-statisztikákban is), uszodában, bicajon is.

Szerintem több a dolguk a család körül.

Vagy kevésbé vannak el egyedül.

Vasárnap bicajtúráztam egyedül, mert úgy alakult, talán 2 másik csajjal találkoztam, aki szintén egyedül volt, de 2-3 fős csoportokban is férfitöbbség volt.

2023. júl. 18. 11:05
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

szögezzük le, családon belül és kívül is elég sok kerékpáros nőt ismerek, de valóban jóval több a férfi

egyrészt több feladat otthon

másrészt nőként nagyobb a veszélyérzet, ha egyedül mégy valahova, márpedig bringázni sokszor nem csapatban mész

harmadrészt a nők általában jobban kerülik a kockázatokat, és hát úton közlekedni úgy, hogy igazából semmi sem véd, azért nem feltétlen életbiztosítás

negyedrészt a nyugati világban eleve van egy nehezen magyarázható erősebb sportolási hajlam fiú/férfi részről, ami a kamaszkor kezdetétől figyelhető meg (előtte a kisfiúk és kislányok kábé hasonló mértékben szeretnek részt venni sporttevékenységekben)

2023. júl. 18. 11:25
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Igen, összességében szerintem is kevesebbet sportolnak a lányok. Talán azért mert a fériaknál a nagy izomzat jelenti a férfiasságot, legalábbis ezt hiszik. A lányokanak elég annyit mozogni hogy ne hízzanak meg, legalábbis így gondolják.

A bringázás meg kifejezetten férfias spot. Jól mutatja ezt az is, hogy nem nagyon vannak külön női dolgok. Akadnak, persze, de sokkal kevesebb. Pl a koskormányból a standard 440 széles. Ez egy átalgos pasi méret, a legtöbb lánynak ez rohadt nagy. Persze lehet kisebbet kapni külön. Vagy pl az outis fékváltókatok is nagy férfimancsokra vannak kitalálva, kisebbek nincsenek is, a lányok (és a kiskezű fiúk) szívnak velük, ez van, bele kell törődni, nincs más.... Vagy akár a kiegészítők. Persze lehet már találni csajos dolgokat, de nagyon keveset és azt is rohadt drágán. Ha pl akarsz egy bringás táskát akkor a találatok 90%-a az a tipikus szürke-fekete pasis megjelenés lesz. Azért elég sok lány bringázik már, és szerintem méltatlan hogy ennyire nem gondolnak rájuk. Ez nem segíti elő, hogy többen legyünk, szóval nem nagyon értem a gyártókat. Óriási réteget foghatnának meg, ha jobban nyitnának a női felhasználók felé.

2023. júl. 18. 11:28
 14/22 anonim ***** válasza:
88%

12

Én nagyon sok kockázatot kerülök, de simán bicajozom, úton is, ha ott lehet csak.

Az utolsó bekezdésedben írtakat én is olvastam egy futós könyvben, ahol az illető forrásokkal alátámasztva állította.

Én csak tapasztalom, hogy mindenhol erős férfitöbbségben sportolok. Ismerkedni így se sikerül. 😂

Egyébként millió esetet látok, hogy a házimunkával túlhajszolják magukat és ezt tartják a normálisnak, még rád néznek furán, ha rendeled az ebédet, a bevásárlást és bizony itt-ott van por otthon, cserében alszol, sportolsz, hobbizol.

2023. júl. 18. 11:31
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
14: Ez annyira szomorú, de így van. :( Nem kéne hogy a nők a házatrtásnak rendeljék alá az egész életüket... De olyan erős ez a szociális nyomás, hogy már ezt veszik természetesnek, s nem is értik azokat akik nem így tesznek. Nagyon-nagyon szomorú.
2023. júl. 18. 11:36
 16/22 anonim ***** válasza:
Felénk vannak bőben.
2023. júl. 18. 15:16
 17/22 MGéza ***** válasza:
100%
Attól függ mint értesz ez alatt. Sportszerűen űző nőről kb az én kis 20km-es körzetemben 2-ről tudok biztosan, többről nem. Amúgy városban boltba, munkába járni rengeteg nőt látok, túrázó is akadnak bőven. Szerencsére, egy ideje terelődik a két kerék felé az emberek figyelme, ami nem rossz.
2023. júl. 18. 17:47
 18/22 anonim ***** válasza:
Én már inkább "néni" vagyok, de bringázom. Nem sportcéllal, az igaz, leginkább munkába, vásárolni, de télen-nyáron is, minden nap. Mentem a mínuszokban is és most a kánikulában is (megjegyzem, most kevesebbet, mert a hőséget nehezebben bírom). Annyit már nem tekerek, mint fiatalon. Akkor 50-70-80 km is ment egy túrán, akár egyedül is nekiindultam. Most már ennyit nem nagyon bírnék. (56 éves vagyok.)
2023. júl. 18. 18:12
 19/22 anonim ***** válasza:

Ami a sportcélú kerékpározást illeti, én magam is így látom, a Strava adatai is ezt támasztják alá, csaknem valamennyi szegmensen jelentős a férfiak többsége.

Különösen durva a helyzet kicsit úgymond "extrémebb" útvonalakon, például forgalmas főútvonalakon, pláne olyanokon, ahol tilos kerékpározni: ezeknél van, hogy max 2-3 női kerékpáros regisztrált időt.

Viszont a kerékpárt (látszólag) közlekedésre használó csoportban már messze nem tűnik nekem ennyire alulreprezentáltnak a női nem.

2023. júl. 20. 14:32
 20/22 anonim ***** válasza:
76%
A nők összességében lustábbak, kockázatkerülőbbek, és nem is szorulnak rá, hogy annyira sportoljanak, mert viszony kis erőfeszítéssel is kinéznek annyira jól, hogy kapósak legyenek. Nőknél inkább az a jellemzőbb, hogy többen elmennek mondjuk futni vagy aerobikozni.
2023. júl. 25. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!