Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Lányok,nők, akik férfivázas...

Lányok,nők, akik férfivázas biciklit használtok?

Figyelt kérdés

Könnyen tudtok vele közlekedni? Hogy szálltok fel rà? (Hagyományos felszállás, mint az idősek, akik egy lábbal a pedálon, másikkal lökik magukat, majd átteszik a bicikin, vagy először ràültök, aztán szimplán elindultok)

Ha az ülésen ültök, akkor leér a lábatok?

Hanyas biciklitek van és milyen magasak vagytok?

Új biciklit szeretnék venni és nekem mindig női vázas volt, félek, hogy bizonytalan lennék az egyenes vázzal.

2023. júl. 11. 11:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hátrafelé kell átlendíteni felette a lábat, nem olyan kényelmesen, mint a női váznál. Ennyi.
2023. júl. 11. 11:16
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Régen a papám biciklijét használtam egy ideig. Hát, nem kényelmes. Arról nem ért le a lábam, úgyhogy maradt a láb átlendítése. Elindulásnál nem is gond, viszont megállni sokkal nehezebb. Ha akkora, hogy leér a lábam, akkor nem gond.
2023. júl. 11. 11:30
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Előszor fura volt, mert mindig úgy akartam fel-le szállni mint egy nőire, és jól bevertem a lábam a felsőcsőbe. :D De nagyon hamar meg lehet szokni, ne aggódj e-miatt, nyugodtan vegyél férfivázast. Úgy szállok fel rá ahogy a fiúk, nyereg mögött lendítem fel a lábam. De minden más ugyanaz, nincs különbség. Csak figyelj hogy jó legyen a méret, különösen az átlépési magasság.

Én 165 cm vagyok, általában az 50-52-es vázak jók nekem. De ez testarányoktól is és a bringa típusától is függ.

2: Papád biciklije valószínleg nagy volt neked, azért volt vele problémád.

2023. júl. 11. 11:37
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok, ez még lemaradt: Az hogy a nyeregből leér-e a lábad, nem azon múlik, hogy férfi vagy női váz, hanem hogy megfelelő mméretű-e a biciklid, illetve a bringa típusától függ hogy mennyire. Nekem pl a trekkingemen épp csak a lábujjhegyem ér le, az outimról viszint majdnem telitalppal le tudok lépni.
2023. júl. 11. 11:48
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én férfi vázasra váltottam. Előtte női vázas országúti volt.

Ez gravel, túrázáshoz vettem főleg, de a városban is ezzel közlekedek.

Jóval merevebbnek érzem, valahogy komfortosabb tekerni. Olyan mintha kisebb erőfeszítés kéne a haladáshoz. A testtartás is kényelmesebb, bár ez nem a ffi/női vázon múlik.

Simán átlendítem hátulról a lábam, nem okoz gondot a felszállás. Néha jó nagy csomag van felpakolva, és fellóg az ülés magassága fölé, akkor macerásabb kicsit, de nem problémás nagyon akkor se. Pillanatok alatt át lehet szokni erre a felszállásra.

Megállásnál sincs gond, ha leteszem a lábaimat a felsőcső akkor se vág be. Persze a nyeregben ülve nem ér le a lábam, le kell szállni, de ülve nem is szabad, hogy leérjen.

M-es váz, 169 cm vagyok. Végigpróbáltam 3 méretet ugyanabból a típusból, ez volt kényelmes. Próbálj ki te is több méretet ha teheted, mert nem csak a magasságod számít hanem az arányaid is.

2023. júl. 11. 12:27
 6/11 anonim ***** válasza:
3: igen nagy volt. Mamámé is, csak ott nem okozott gondot, mert az női volt.
2023. júl. 11. 14:37
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2023. júl. 11. 14:48
 8/11 anonim ***** válasza:
Volt hogy férfi vázassal közlekedtem, és bonyolultabb/kényelmetlenebb volt mint a női. Hátul lendítettem át a lábam.
2023. júl. 11. 15:31
 9/11 MGéza ***** válasza:
Lányok, férfiként mondom, nincs azzal semmi probléma, csak bal lábbal pedálra, lendület és dobod a lábad. Érdemesebb alacsonyabban húzott felső csövest használni. Sportra, fitness, gavel vagy országúti bringa meg nincs is felső cső nélküli, szóval kvázi férfi vázas az összes. Arányban van eltérés, ami miatt nem feltétlen lesz jó a férfiaknak tervezett, vagy egy számmal kisebb kell.
2023. júl. 12. 05:35
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

A női váznak addig volt igazán létjogosultsága, amíg a nők a hagyományos divatnak megfelelően szoknyában tekertek, amiben bajos lenne láblendítéssel felszállni. Ma már a csajok is hordanak nadrágot, sőt, igazából szoknyában bringázó nőt elég keveset látni. Más különbség nincs.

Én 184 cm magas férfi vagyok, XL-es méretű bringával, de helyesen beállított nyeregmagasság esetén NEM ér le a lábam, legfeljebb spiccel. Ha leér a laptad, az azt jelenti, hogy alacsony a nyeregmagasság, tehát behajlított térddel tekersz, ami nagyon meviseli a térdízületeket hosszútávon, főleg intenzívebb tekerésnél! Ráadásul a hajtás hatékonyságát is rontja, ezt akkor fogod elhinni, ha kipróbálod felemelt nyereggel. Azt fogod érezni, hogy fele annyi befektetett energiával jobban haladsz.

A felszállás nagyon egyszerű, megdöntöd a bringát magad felé, így könnyebben át tudud lépni és ennyi.

2023. júl. 12. 08:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!