Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyi idő alatt szoktátok...

Mennyi idő alatt szoktátok meg a koskormányt?

Figyelt kérdés
2023. júl. 5. 22:44
1 2
 1/12 MGéza ***** válasza:
Könnyű megszokni, nekem néhány óra volt, de amikor elhoztam és életemben először használtam - egy orosz Fecskét leszámítva 30 évvel azelőttről ami viszont csak kosos, nem fékváltókaros nyilván - akkor is gond nélkül hazatekertem vele. van aki mást el se tud képzelni. Bár nekem nem lett igazi jó barátom, van pár tagadhatatlan előnye a hagyományoshoz képest.
2023. júl. 6. 08:21
 2/12 anonim ***** válasza:
Pár óra alatt, gyakorlatilag az első tekerés után. Nekem sokkal természetesebb, kényelmesebb, mint az egyenes kormány. Volt trekkingem, azzal 50-60 km után már fájt a hátsóm, mert egyenesebb testtel ül az ember és hátra jut a súly 90%-a. Országútin a kezemmel is tartom magam, jobban eloszlik a súly. Így 200 km se gond rajta.
2023. júl. 6. 11:21
 3/12 A kérdező kommentje:
Csak most vettem a biciklit, 3x voltam eddig vele. Az irányítást már kezdem megszokni, bár nem tökéletes még, de az jó lesz. Igazából az zavaró, hogy a tenyerem eléggé fáj. Vettem hozzá kesztyűt, úgy jobb, de nem az igazi. De remélem ez is olyan lesz mint a segg, ami egy idő után bertörik, ha sokat tekersz. :)
2023. júl. 6. 12:27
 4/12 anonim ***** válasza:
ha a tenyered fáj, akkor túl sok súly nehezedik rá, tehát a nyerged rosszul van beállítva. Valószínúleg előre dől vagy túl messze van a kormánytól. Próbálkozz más beállításokkal. A nyeregnek vízszintesnek kellene lennie.
2023. júl. 6. 13:00
 5/12 A kérdező kommentje:

Vízsszintes a nyereg. Megpróbálhatom elölrébb tolni, de attól azért félek, mert a térdeimmel szoktak gondok lenni, viszont most úgy érzme hogy ezen a bringán rendben van. De ha állítok a nyergen, akkor lehet hogy az nem lesz rendben...

Stucni már nem tud rövidebb lenni, így is már nagyon rövid, akkor az irányíthatóságával lenne a gond.

2023. júl. 6. 13:05
 6/12 anonim ***** válasza:

A kormány szögével is lehet játszani.

Montinál szinte nincs is mit beállítani, koskormánynál több, egészen eltérő fogásban kell kényelmesnek lennie. Mindig állítgatnom kell.

2023. júl. 6. 21:42
 7/12 anonim ***** válasza:
Hamar megszokod, de arra figyelj hogy helyes testpozban fogd, kulonben kenyelmetlen lesz nagyobb tavokon nagyon.
2023. júl. 7. 21:13
 8/12 A kérdező kommentje:

Annyira kezdő vagyok benne, hogy nem is tudom mi a helyes testtartás rajta :)

Amúgy azóta már sokkal jobb a helyzet, de még mindig fáj a tenyerem.

2023. júl. 8. 08:40
 9/12 anonim ***** válasza:

Én nem tudtam megszokni. A hagyományos 100 éves kormány és kerékpár konstrukció nálam a nyerő. A kéziféket sem csípem, a kontrás kerékpáron érzem magam biztonságban.

Szeretek a kormányra nehezedni, leveszi a gerincemről a terhelés egy részét, főleg rossz utakon. Ettől az első kerék tapadása is megnő kicsit, úgy érzem, stabilabb. Egyébként nem vagyok versenyző, hanem hosszú távokon szoktam kirándulni, kényelmesen, nem időhöz kötve.

2023. júl. 10. 23:01
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

#9!

Hidd el, senki sem hitte azt, hogy kontrás bringával versenyző vagy! :D

2023. júl. 11. 01:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!