Mi a gond a hátsó fogaskerékkel? Hogy lehet ezt javítani?
Figyelt kérdés
Kissé imbolyog a hátsó rancsi. Nem értem, miért.
A kerékben van egy nagyon pici ferdeség. De nem tudom, hogy attól.
Hogy lehet javítani?
Itt egy videó a jelenségről. (nem vírusos)
2023. jún. 26. 23:35
1/5 Alex Fly válasza:
Menetes racsni. Semmi gond vele és nem kell javítani. Ez ilyen.
2/5 anonim válasza:
A kerek ferdesege maximum a felninel lenne erzekelheto, a tengelynel nem. A racsni meg ilyen es kesz, igaza van #1-nek. Semmi gondot nem okoz, a valtast sem zavarja, ne akard javitani mert nincs mit.
3/5 anonim válasza:
Görbe a tengely. Ahogy 1-es is mondja, a menetes racsnik ilyenek. Nem a szélén van csapágyazva, ezért hamar elgörbül a tengely és emiatt kódorognak a lánckerekek. Ha nem tetszik, cseréltesd le, lehetőleg kazettásra.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek.
A bicikli 20 éves, elkezdtem felújítgatni, így nagy elvárásaim nincsenek. De végülis működik, tudok vele tekerni. A használatban nem akadályoz, csak furcsálltam kicsit.
2023. jún. 27. 14:43
5/5 Alex Fly válasza:
@3: semmi köze a tengelyhez. Ha a tengely görbe, max ferdén áll a kerék, de nem fog a racsni kóvályogni. Valóban az a megoldás erre, ha lecseréli az egészet kazettásra (feltéve ha nem hatfokozatú racsnija van); de az ugye kerékcsere (tudom, hogy elég új agyat fűz(et)ni a meglevő felnibe, de árban kb. ugyanott van és jóval macerásabb, mint kicserélni az egész kereket)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!