Miért épp a kerékpárosok okoskodnak a szabályokról, amikor épp nem tartják be azokat?
10. Kb. hány km kerékpárút van Magyarországon amin közlekedési lámpa van, meg ahol gyalogosokat kell kerülgetni de autó nincs a közelében?
Arról beszélsz, hogy a kerékpárosok átmennek a piroson, de milyen piros lámpa van ott ahol nincs autó? Olyan sok kerékpárút kereszteződés van Magyarországon ahol lámpával szabályozzák a forgalmat? Én a világon nem tudok ilyenről, nemhogy Magyarországon...
Érdekes, mert én sem ismerek ilyet, pedig rendszeresen kerékpározok és gyaloglok Budapesten. Csak olyat ismerek, pl. Fehérvári út - Etele út kereszteződésnél, ahol az úttal párhuzamos kerékpársávot is keresztezi a zebra, és ugyanaz a lámpa vonatkozik a gyalogosokra a kerékpársáv keresztezésénél, mint az autó sáv keresztezésénél. De ezen a helyen nem merül fel, hpgy a kerékpárosok pirosozzanak, mivel ahhoz keresztezni kellene pirosban a forgalmas Fehérvári utat is.
Meg még olyanból van sok, ahol a zebra lámpa nélkül keresztezi a kerékpárutat. Megjegyzem ilyen helyen mindig lelassítok ha látom hogy jönnek gyalogosok, hogy elengedjem őket, és nagyon gyakori hogy még meg is állok, de ők csak azért sem mozdulnak, el akarnka engedni...
17. Az autóutat nem a KRESZ értelmében vett autóútra értettem, csak nem soroltam fel, hogy ilyen út meg olyan út (fő- és mellékútvonal, stb.) itt meg itt (városban, lakot területen belül és kívül). A lényeg, hogy autóknak szánt út mellett van.
De ezt szerintem te is értetted, úgyhogy nem értem a kötekedés célját.
Miért kell általánosítani? Ezzel az erővel az autósok meg büntetőfékezgetnek egymás előtt. Nem tartják be a követési távolságot, se a sebességkorlátot. Bemennek az egyirányú utcán forgalommal szemben és megállni tilosban parkolnak el. A gyalogosok meg összevissza rohangálnak át az úttesten.
Kb ilyen szintű az általónosításod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!