Kerékpáros computerek közül melyiket ajánlanátok?
Eddig a bringázásaimat telefonon Stava alkalmazással mértem, de szeretnék computerre váltani.
Navigációt nem szükséges tudnia, telefonon megnyitom a térképet ha szükségem lenne rá. Későbbiekben lehet összekapcsolnám pulzusmérő pánttal. Max 8 órás túrákra megyek, annyit szeretnék, hogy kibírjon az akkumulátor. Max 50.000Ft-ot szeretnék rászánni.
Nekem egy egyszerű Bryton van (Rider 15) -kb. azt tudja, mint egy kilométeróra, de GPS alapon mér, rögzíti az utat és azt szinkronizálja a telefonnal -ahonnan ha akarod, automatikusan feltölti a Stravara/Relive-ra.
Az általad említett keretből a gyártó valamelyik modelljét tudom ajánlani -másik gyártó a Garmin, de azok valamivel.magasabb árkategóriát jelentenek.
Okosóra is jó lehet, sokáig én is okoskarkötőt használtam (MiBand3 illetve Amazfit Band 5); ezek hátránya hogy a nyomkövetéshez a telefon GPSg~t használják -természetesen a komolyabb órák saját GPS-vevővel rendelkeznek.
Minden csak az igényeid és a pénztárcád függvénye...
A kérdés az, hogy szükséged van-e arra, hogy folyamatosan előtted legyenek az adatok. Sebesség, megtett út, idő, szint, stb. Ha igen, akkor kerékpáros computer a megoldás. Ha nem, akkor jó az okosóra.
Ha computer, akkor Garmin Edge, Bryton vagy Wahoo. Nagyjából mindegyik tudja az alap dolgokat. A Garmin olyasmi, mint az Apple, van saját ökoszisztémája, appok vannak rá, cserébe drága. A Brytonból van olcsó (pl a 15-ös), alap dolgokra megfelel. A Wahoo a Garmin szintje kb, egyszerűbb a kezelhetőség, nincsenek külön appok, de mindent tud, amit kell. Én főleg azért választottam, mert nem tükröződik a kijelzője, mint a Garminoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!