Panelben/emeletes házban hogy tároljátok a biciklit?
Nekem több év után most került fel végre a biciklim vidékről, de sajnos a lakásban nem tárolhatom. (tényleg nem, nincs kiskapu) Van erkély, de tartok tőle, hogy az időjárás hamar megeszi ott :( eső talán nem esik be annyira, de a nap nagyon odasüt. Gondoltam, hogy szerzek valami ponyvát és letakarom, de nem bízok ebben sem annyira.
Tudtok erre valami megoldást?
Én a lakásban tartottam. Nem érdekelt, hogy nincs kiskapu, megmondtam, hogy ott bent lesz, vagy az asszony mehet vissza az anyjához. :D
HA lett volna erkély, akkor ott tároltam volna. Simán elvan ponyvával letakarva. Esetleg lehet csinálni a ponyvának tartót, hogy ne a kerékpáron legyen rajta közvetlenül.
Közös helyiségben biztos nem hagynám még a futkosót sem. A sok majom rángatja ki a sajátját, nem néz, nem lát, tépi cibálja, görbül a küllő, karcolja a vázat, húzza a bowdent. Engem meg a mentő visz agyvérzéssel. :D
"... HA lett volna erkély, akkor ott tároltam volna. ..."
Megértem, hogy kitetted az asszonyt az erkélyre. :)
Nekünk van a pincében saját tárolónk, ott vannak a bringáink.
Lépcsőházban egyébként tűzvedelmi okokból tilos, az egész házat megbüntethetik, ha ellenőrzés van. Ami amúgy jogos, mert a tűzoltóság felvonulását zavarná.
#15!
Mi ér az, ha le van plombálva?
Kulccsak nyitható, nem?
Lépcsőházban és közös tárolóban tartott bringából kétféle van: amelyiket már ellopták, meg amelyiket el fogják. Nem vicc. Főleg egy panelházban, ahol egész nap jönnek-mennek teljesen ismeretlen emberek, a lebukás esélye szinte nulla, a tolvajok éppen ezért előszeretettel fosztogatják a lépcsőházakat, beleértve a lakások előtti rácsos ajtók mögötti helyiségeket, mert a rácsos sajtót sok helyen nem zárják. Öreg bérházak körfolyosúja és dohos pincéje ugyanez a kategória.
Tárolóban akkor szabad tartani, ha normálisan zárható ajtó van rajta, amihez csak neked van kulcsod. A lakattal lezárt tyúkketrec-típusú tárolók semmivel sem jobbak, mint a léőcsőház.
Az erkélyen ponyva alatt tartás még mindig a legjobb megoldás, mert még mindig jobb egy rozsdás bringa mint egy ellopott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!