Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért nem megy vissza a...

Miért nem megy vissza a féktest? Miért nyikorog a fék?

Figyelt kérdés

Külsőcsere miatt szét kellett kapcsolnom a hátsó féket. Elég nehezen jött szét, és a fékbowden is kiugrott a vázon lévő szemből. Először nem ment vissza a kerék rendesen, ezért a fék a gumit fogta. Megigazítottam, és a fékbowdent is visszatettem, de valamit valószínűleg rosszul csináltam.

Az egyik féktest (hátulról nézve a bal) úgy áll, mintha be lenne húzva a fékkar. Enyhén hozzáér a felnihez. Levegőben forgatva érződik is, hogy minden fordulatnál ugyanott lassít és hangja is van. Ha behúzom a fékkart, a bal féktest szinte meg sem mozdul, se befelé, se kifelé. A jobb oldali teljesen jól működik. Ez a fékbowden miatt van? Mit kell állítani/cserélni? Ezelőtt semmilyen probléma nem volt vele.

Illetve, mentem egy próbakört, és tapasztaltam, hogyha "súroltatom" a féket, hihetetlenül hangos, és rázza az egész biciklit.

Tektro V-Fékekről van szó egyébként.

Mitől van mindez? Hogy javítsam?

2023. máj. 3. 21:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Rugó a helyén van?
2023. máj. 4. 15:32
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen.
2023. máj. 4. 22:14
 3/5 anonim ***** válasza:

A fékek aljánál van 1-1 kis csavar, azzal lehet a rugóerőket szabályozni.

[link]

2023. máj. 5. 04:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Dehát egyik fékezésről a másikra elállítódhat ennyire?
2023. máj. 5. 10:01
 5/5 MGéza ***** válasza:
Ha nem jól van visszarakva a rugó, például fordítva vagy szimplán csak elöregedett akkor igen. De attól függ mennyire szedted darabokra, lehet a feszítőcsavart húztad túl összerakáskor és az miatt szorul.
2023. máj. 6. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!