Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mitől hangos a hajtás?

Mitől hangos a hajtás?

Figyelt kérdés
Van egy 35-40 éves modernizált outim, imádom. Gyönyörűen fel lett újitva, felkerült a váltókar a kormányra, st. Nagyon jól is megy! Gyakorlatilag csak a hajtás a maradt a régi, egy Shimano ex300. Amikor frissen kész lett a bicó, még néma csendes volt, viszont minél többet megyek vele, annál hangosabb. Ezt a jellegzetes berregő hangot adja ki, amikor hajtom. Remélem értitek mire gondolok. :) Mitől lehet?

2023. ápr. 24. 09:29
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Ők egy elég jó nevű, megbízható szerviz, hozzájuk járok 6 éve, nem hiszem hogy a kenőanyaggal ócskáznának. :) De nem is fujkáltak, olyan kis flakonból kenték, amikben általában lehet kenőjolajat kapni.

Na de délután úgyis van kis dolgom, lekenem indulás előtt a Decathlonossal megint, és ha nem lesz jó, akkor beugrom a szervizbe útközben.

2023. ápr. 24. 13:04
 12/16 MGéza ***** válasza:
Hátsó váltó, láncvezető görgő adja szerintem a hangot. Racsnihangot gondolom felismernéd.
2023. ápr. 25. 09:09
 13/16 A kérdező kommentje:
Hát nemtom... Tegnap végül elkezdett esni, nem mentem sehova. Ma reggel viszont jól lekentem, már tocsog a kenőolajban de még mindig hangos.
2023. ápr. 25. 12:38
 14/16 anonim ***** válasza:
Nem kell tocsognia az olajban, úgy csak összeszedi a koszt. Olajozás után száraz ronggyal át szoktam húzni a láncot.
2023. ápr. 25. 23:33
 15/16 A kérdező kommentje:
Tudom, csak azért kentem most sokat, mert mindenki azt mondta hogy biztos az a baj... Meg nyilván túloztam is a kifejezéssel. De azért kösz.
2023. ápr. 25. 23:36
 16/16 TR75 ***** válasza:

Nekem még 2 dolog eszembe jutott.

- A lánc jó irányban van feltéve?

- Nincs rosszul vezetve a lánc hátul? Ezt nem tudnám elmagyarázni, ebben a videóban jól bemutatja a srác.

[link]

Én egyszer jártam már így, elbénáztam a lánc felhelyezését, berregett is, kerregett is, eltartott egy ideig, amíg rájöttem, hogy egy helyen nem jól fűztem át a láncot...

2023. ápr. 26. 01:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!