Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Alu bringafelni polírozás...

Alu bringafelni polírozás után mivel védhető le?

Figyelt kérdés

Kaptam kettőt, vadi újak, csak karcosak de a fékfelület hibátlan.

Smirglizés, polírozás után mivel lehet lekezelni? Valami színtelen lakkra gondoltam, de tippem sincs mi lehetne a jó erre. Vagy valami más? Vagy nem is kell semmi, ha tisztességes polírt kapott?

Egyúttal az alu agyat is ugyanígy lekezelném.

2023. ápr. 9. 20:19
 1/9 anonim ***** válasza:
Lakkozás necces ilyen felületekre. Én foliát probálnék rátenni.
2023. ápr. 10. 10:55
 2/9 anonim ***** válasza:
A polírozott felület ledobja a lakkot. Volt olyan fém polírpasztám, ami waxos réteget hagyott maga után. De vigyázni kell, hogy a fékfelületre ne kerüljön. Vagy felcsiszolod, és úgy lakkozod le, szintén ügyelve a fékfelület kimaszkolására. A lakk kitölti a karcokat, így fényes lesz. De valószínűleg nem mindegy, milyen lakkot használsz. Szaküzletben biztos tudnak tanácsot adni.
2023. ápr. 10. 16:35
 3/9 A kérdező kommentje:

Evidens, hogy a fékfelület le lesz ragasztva.

A polírozáshoz nem marketingtrutymót, hanem tisztességes polírpasztát használok, zöldet, illetve fehéret polírkoronggal, tükörfényesre, mint a jobbfajta fékkaroknál. Azok csak sima, kopasz polírozott aluk és nincsenek semmivel se lekenve? Mert az már úgy tökéletes is lenne.

2023. ápr. 10. 19:51
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem az alu soha nem lesz olyan fényes, mint a krómozott acél. Nekem volt egy retro bringám, krómozott felnikkel (és egyebekkel), addig, amíg nem csináltam egy karambolt, ami miatt az első kereket kicserélték. Alufelnire. Csinálhattam én azzal bármit, sosem lett olyan csillogó, mint a hátsó. :(
2023. ápr. 11. 18:45
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem krómcsillogás a lényeg. Az alu fékkar-pedál tökéletes minta arra, mit szeretnék a felniből kihozni.
2023. ápr. 11. 19:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem egy sima polírral szép eredményt tudsz elérni. Idővel kialakul rajta egy vékony oxidréteg, azaz kicsit bemattul. Lehet, hogy nem is lesz zavaró mértékű. Ha mégis, akkor már egy kézi polírral fel lehet frissíteni. Vannak erre megfelelő paszták, amik általában egy kis felületvédelmet is adnak. Régebben volt polírperemes alufelnim autón, azt évente 1-2 alkalommal így frissítettem fel. De ott azért komolyabb igénybevétel van, már csak a fékpor miatt is.
2023. ápr. 11. 20:59
 7/9 A kérdező kommentje:

Az alut előbb teljesen simára kell smirglizni legalább 1200-as vízpapírral, de lehet 2000-el is. Utána ki lehet polírozni ha jól tudom zöld pasztával, de ez nem két perc. Késeket is ugyanígy illene, ahhoz biztosan jó a zöld polírpaszta aluhoz lehet, hogy előbb a zöld, majd a végén a fehér kell, ebben nem vagyok biztos.

Namost ez ragyogni tud mint Salamon töke. Aztán oxidálódni fog egy kicsit, de minél jobban fel van polírozva, azaz minél simább a felszíne annál később.

Na ezt a kész polírt lehet mindenféle trutymákokkal később oxidmentesíteni de első körben nem azzal kell.

A gyárilag így felpolírozott csilivili felniken ennyi van-e vagy még le is fújják valami lakkszerűséggel? Ha igen, mivel?

(A felnifékeseknél értelemszerűen nem macerálni a fékfelületet, le kell szigszalagozni.)

2023. ápr. 11. 23:35
 8/9 anonim ***** válasza:
Mint írtam, polírozott felületen nem tapad meg a lakk rendesen. Annak kell a felületi érdesség. Elkezd majd leperegni, ami nem túl szép. Az esetleg működhet, hogy becsiszolás után polírozás helyett lelakkozod, de erre se vennék mérget.
2023. ápr. 12. 06:13
 9/9 A kérdező kommentje:
Ok, köszi. Most már minden világos.
2023. ápr. 12. 06:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!