Minden aluváz csavarodik kicsit?
Mint írtam, befogott féknél, a jobboldali pedált felső állásban ráállva, kicsi mozdul, azaz csavarodik a váz ott annál a résznél. De akkor ezek szerint egyik se olyan merev (még egy autó kaszni se tudtommal) hogy ne mozdulna.
Azért érdekelt, hogy az én vázam gyenge csak, vagy ez ilyen?
Ha olyan merev lenne a váz, hogy ne mozduljon semmit semerre, akkor az lenne a bajod, hogy miért 10x vastagabb és miért 20x nehezebb.
Minden váz deformálódik, csavarodik. És amúgy ez jó is, így veszi fel a rezgéseket. Ha nem tenné sokkal kényelmetlenebb lenne.
Persze a középcsapágynál a drágább, jobb vázak sokkal merevebbek mint az olcsó gagyi vázak. Azt nem tudjuk neked milyen vázad van. Valszeg valami teszkós.
Cseh márka, nem "teszkós" azért, de nem is mittudomén Scott vagy valami "márkás".
De a lényeg, választ kaptam a kérdésemre amit köszönök, de nem kell itt személyeskedni meg tovább feszegetni a dolgokat.
Igazából a váz csavarodását nem kellene érezned,az már maradandó alakváltozás lenne.
Inkább a hajtás rugalmassága amit tapasztalsz. Minden csavarodik egy picit ezek összeadódnak a pedállon pedug a végeredmény érzed.
A váz rugalmassaga inkább fel-le irányu,de az tervezett bizonyos esetekben látható is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!