Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Minden aluváz csavarodik kicsit?

Minden aluváz csavarodik kicsit?

Figyelt kérdés
Ha pl. behúzott fékekkel álló helyben rálépek a pedálra, akkor ha kicsit csavarodik az normális, vagy akkor vékony, gyenge a váz? Nyilván nem acél, csak kérdem...
2023. márc. 21. 19:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Minden váz csavarodik, mindegy milyen anyagból készült.
2023. márc. 21. 22:30
 2/11 anonim ***** válasza:
Hogyan csavarodik?
2023. márc. 22. 06:41
 3/11 A kérdező kommentje:

Mint írtam, befogott féknél, a jobboldali pedált felső állásban ráállva, kicsi mozdul, azaz csavarodik a váz ott annál a résznél. De akkor ezek szerint egyik se olyan merev (még egy autó kaszni se tudtommal) hogy ne mozdulna.

Azért érdekelt, hogy az én vázam gyenge csak, vagy ez ilyen?

2023. márc. 22. 08:49
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Én még sosem tapasztaltam ilyet, bár csak acélvázas bingáim vannak. Nem hinném hogy meg tudom csavarni az acélt...
2023. márc. 22. 08:58
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
Hát én nem tudom, mi az a csavarodás. Az én rero aluvázas bicajom elég érzékeny szerkezet, h pl. felborul, akkor a kormány (vagy a kerék) elferdül pár millimétert. De nem hiszem, hogy ez csavarodás lenne, inkább csak "öregkori betegség) :)
2023. márc. 22. 09:49
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyan merev lenne a váz, hogy ne mozduljon semmit semerre, akkor az lenne a bajod, hogy miért 10x vastagabb és miért 20x nehezebb.

Minden váz deformálódik, csavarodik. És amúgy ez jó is, így veszi fel a rezgéseket. Ha nem tenné sokkal kényelmetlenebb lenne.

Persze a középcsapágynál a drágább, jobb vázak sokkal merevebbek mint az olcsó gagyi vázak. Azt nem tudjuk neked milyen vázad van. Valszeg valami teszkós.

2023. márc. 22. 10:20
 7/11 A kérdező kommentje:

Cseh márka, nem "teszkós" azért, de nem is mittudomén Scott vagy valami "márkás".

De a lényeg, választ kaptam a kérdésemre amit köszönök, de nem kell itt személyeskedni meg tovább feszegetni a dolgokat.

2023. márc. 22. 10:32
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha nagyot vetemedik, akkor nem márka :D
2023. márc. 22. 10:36
 9/11 anonim ***** válasza:

Igazából a váz csavarodását nem kellene érezned,az már maradandó alakváltozás lenne.

Inkább a hajtás rugalmassága amit tapasztalsz. Minden csavarodik egy picit ezek összeadódnak a pedállon pedug a végeredmény érzed.

A váz rugalmassaga inkább fel-le irányu,de az tervezett bizonyos esetekben látható is.

2023. márc. 23. 07:41
 10/11 A kérdező kommentje:
#9 Akkor az lesz amit mondasz, köszönöm.
2023. márc. 23. 07:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!