A Ráckeve és Tass (makádi üdülőrész) közötti töltésen szabad biciklizni?
Nem köztudott, hogy ha a "mindkét irányból behajtani tilos" tábla alatt van "kivéve engedéllyel, stb..." tábla, ott a kerékpáros is behajthat.
14 §
(1)
n) „Mindkét irányból behajtani tilos” (40. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az útra mindkét irányból tilos behajtani;
14 §
(14)
Ha az (1) bekezdés n) pontjában említett jelzőtábla alatt „Kivéve engedéllyel”, „Kivéve taxi”, vagy „Kivéve ..... (tömegközlekedési vállalat)” feliratú kiegészítő tábla van, az útra engedéllyel rendelkező vagy a kiegészítő táblán feltüntetett járművel, továbbá kerékpárral és állati erővel vont járművel szabad behajtani.
Köszönöm!
A Szentendrei-szigetről hallottam, viszont az általam kérdezett szakasz nem a Fővárosi Vízművekhez tartozik már, hanem a Közép-Dunaihoz, ott pedig azt olvastam, hogy elvileg behajthatok biciklivel, de a fene tudja már.
Hurrá, linket lehagytam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!