Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért csúszik le alattam a...

Miért csúszik le alattam a nyeregcső ha a bilincs megvan szorítva?

Figyelt kérdés
Gyorszáras, gyári nyeregcsőbilincset már alig tudom összenyomni, annyira szorítja a nyeregvázcsővet, és miután elindulok biciklizni 10-15 km után látom a nyeregcső jelölésén, hogy lejjebb ülök kb. 1 centivel.

2023. febr. 14. 18:09
 1/7 anonim válasza:
0%
Akkor még sincs kellően meghuzva...
2023. febr. 14. 18:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Hidd el, ha két kézzel tudom csak összenyomni akkor az meg van húzva.
2023. febr. 14. 18:58
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Pedig nincs
2023. febr. 14. 19:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy nem kompatibilis a nyeregcső? Vagy van valami alig látható hibája, pl horpadás, esetleg a vázon repedés?
2023. febr. 14. 19:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Takarítsd ki a nyeregcsövet. Nem wd40!! Nem!!!! Féktisztító, vagy benzin, valami ami zsírtalanít. Ne öntsd, ne fújd bele, mert lemegy a középcsapágyhoz. Rongyra fújd, öntsd és tuszkold le egy fadarabbal akármivel és alaposan takarítsd ki! Addig ismételd amig teljesen tiszta nem marad a rongy a sokadik bedugásra.

Nyeregszár dettó. Alaposan letakarít, zsírtalanít.

Nyeregcső bilincset vedd le, szedd szét ahány darabra lehet és minden részét takarítsd meg! A fészkét a nyeregcsövön szintén tisztogasd meg!

A bilincset összerakás után úgy tedd fel hogy az a része amit összehúzol a gyorszárral az ott legyen ahol a nyeregcsövön van egy sliccelés. (jellemzően a kerékpár középvonalában, hátrafelé). Ha a slicc és a bilincs nem esik egybe akkor nem tudod vele összehúzni a csövet!! Elég ha 2 mm-el arrébb van, már nem tudod összehúzni!

2023. febr. 14. 19:36
 6/7 anonim ***** válasza:
5-ös nagyon jól leírta. De ha még ennek ellenére is gondod lenne, akkor karbon alkatrészekhez való szerelőpaszta alkalmazásával még tudod növelni a súrlódást a váz és a nyeregcső között.
2023. febr. 14. 20:30
 7/7 A kérdező kommentje:

5-ös válaszólónak úgy néz ki igaza volt.

Megtisztítottam, azóta mentem vele kétszer és maradt a helyén.

Köszi!

2023. febr. 26. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!