Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Gravel bike, vagy outi?...

Gravel bike, vagy outi? nemtok dönteni.

Figyelt kérdés
2023. jan. 29. 13:45
 1/6 TR75 ***** válasza:

Ha csak aszfalton mennél, esetleg rövidebb távon döngölt földúton, akkor oúti.

Ha letérnél (főleg, ha rosszabb minőségű földútra, esetleg lenne homok vagy némi sár is) akkor gravel.

2023. jan. 29. 14:18
 2/6 MGéza ***** válasza:
Kemény edzésre outi, túrázni, vegyes célra gravel. Egy outi vázon van két felfogató rész kulacsoknak, rakhatsz rá váztáskát és kb annyi. Ha vegyes terepen edzés akkor cyclocrosst se zárnám ki. Bár ahhoz nehéz jó áron hozzájutni.
2023. jan. 29. 18:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Van-e más bringád és ezt hol akarod használni?
2023. jan. 29. 20:01
 4/6 anonim ***** válasza:
Én gravelt
2023. jan. 30. 07:59
 5/6 anonim ***** válasza:
75%

Az országúti bringa szerintem a felhasználóknak csak egy nagyon vékony szeletének jó megoldás. Kényelmetlen az üléspozíció, görnyedni kell rajta, ráadásul nagyon nem bírja a kátyúkat, amiből azért a magyar utakon akad szép számmal.

Hogy akkor mégis kinek való? Azoknak, akik időorientált edzéseket nyomnak, nagy sebességgel, lehetőleg tükörsima aszfalt utakon. De ez vajon hány bringásra igaz? Szerintem az outi vásárlók kb. 40%-ára. A többi 60% valójában túrázós élménybringát keres, amivel lehet rendesen haladni aszfalton és nem is kell rettegni a gödröktől és kövektől, valamint nem úgy száll le róla a rider, mintha összeverték volna. Na, erre való a gravel. Szerintem.

2023. jan. 30. 11:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Én mountis vagyok.

Ezért a gravelt venném,mert biztos, hogy letérek az aszfaltozott útról.

De azért mégis legyen meg a gyorsabb haladás lehetősége.

2023. jan. 30. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!