Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » V fékben hogyan hívják a...

V fékben hogyan hívják a rugót tartalmazó alkatrészt, kapható-e külön?

Figyelt kérdés

Gyenge a rugója, de szerintem törött is a ház ha jól látom:

[link]

2023. jan. 27. 14:54
 1/9 anonim ***** válasza:

Nemkapható külön. A v-fék egy darabból van meg a rugóból de az más anyag.*

Igen jól látod törött az a rész.

A rugót előlehet feszíteni egy pici csavarral,azzal állitható az erőssége.

Igazából több daraból van, de ki árul vesz és építbe utolag bovdenház akasztót?

A leglátványosabb és nagyobb rész a maga a féktest,ami 1darab.

2023. jan. 27. 15:13
 2/9 A kérdező kommentje:
Akkor mit is kellene vennem?
2023. jan. 28. 00:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Új féket.
2023. jan. 28. 11:02
 4/9 anonim ***** válasza:

Bemész egy bringaboltba elmondod, hogy mi kell neked. Van esélyed, hogy kapsz. Ha nem, mész a következőbe.

Nem árt tudni, hogy pontosan milyen féked van. (Típus, évjárat)

2023. jan. 29. 19:59
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem kell tudni az évjáratot és a típúst.

A v-fék az v-fék a 20 éves is és a tavalyi is.

2különbség van.

1 a rugó:1/1:külső rugós.1/2:belső rugós.

2:párhuzamos nyomású vagy sem.

Ránézésre a tied belső rugós. Nem mintha számítana amikor cseréled. A belső rugós szerintem jobb. Védett a rugó.

A párhuzamos pedig...eleve drága és ha tök laikus vagy akkor fölösleges is.

Annyi a lényege,hogy nem kell a félkpofát után állitani. A kopást maga kompenzálja. És ahogy neve is elárulja párhuzamosan nyomodik a felnifez. Bár ezzel jelentős fékerő növekedés nem érhetőel.

2023. jan. 30. 10:52
 6/9 anonim ***** válasza:

#5!

Ég és föld egy hagyományos és egy párhuzamos V-fék. Kb. akkora ugrás, mint a canti után a V-fék. 99%, hogy nem ilyenről van szó, de azért hülyeségeket ne beszéljünk!

Éppen azért kell az évjárat, abban elhet eltérés egyik évről a másikra, amiket leírtál. Mindegy, hogy mi alapján, de be kell azonosítani a féket. Le is fotózhatja vagy be is tekerhet vele a boltba, de az, hogy V-fék, édeskevés info.

2023. jan. 30. 13:24
 7/9 anonim ***** válasza:

Az alap paraméterek ugyanazok. A rugó akasztó a forgáspont helye változatlan. A fékpofa állithatö vapamenyire és kész.

Ezek nem változnak mert akkor már nem szerelehető fel minden bringára.

Életem során 3x váltottam féket. Cantirol v-re aztán jobb v-re.

Egyszer sem volt változás a fent emlìtett dolgokban.

Meg vettem és felraktam.

A típúst csak azért mondtam a boltban mert volt neki 15féle én pedig elsőre nem 50000ezerért vettem hanem 7000ért. Ott a "v-féket kérek" valóban kevés info.

De ha veszel valamit és nem vagy teljesen fogalom nélküli akkor hamar dülőre lehet jutni a boltossal.

Nyilván itt is kell majd mondani valamit hogy mire szeretné cserélni,de amikor oda jut akkor majd segìt a boltos....gondolom.

A párhuzamosítosat csak azért emlitettem mert van ès létezik,de én vagy 20éve nem láttam.

Minőségi ugrás de lényegtelen a hátsó kereket cantival is lehet blokkolni. Az elsőt pedig semmivel sem ajánlott (kivéve triál).

2023. jan. 30. 15:25
 8/9 anonim ***** válasza:

#7!

De itt egy alkatrészt akar venni a fékéhez. Ha csak azt mondja, hogy V-fék, az édeskevés. De ezt te is leírtad.

A kifejezetten aranyos, hogy először leírod, hogy a párhuzamos V-fék nem érhető el vele jelentős fékerő növekedés... majd leírod, hogy soha nem használtad.

Mellesleg rugó szempontjából semmi különleges nincs benne. Több, mint 20 éve nem gyártanak ilyet.

Egy féket nem az minősít, hogy lehet-e blokkolni a hátsó kereket (lefelé, homokban, a kormányon ülve). Nem azért kell előre a jó fék, hogy blokkold a kereket.

2023. jan. 30. 17:54
 9/9 A kérdező kommentje:

Tehát külön nem kapható, egyszerűbb 2 ezerért egy komplett V féket venni.

Évjárat? Minimum 20 éves...

2023. jan. 30. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!