Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ha monoblokk hiba van akkor...

Ha monoblokk hiba van akkor szalajszthat a gép?új láncot már vettem de nem oldotta meg a fogaskeerekek semm vanak elkopva 1x9 es a vátóm.

Figyelt kérdés

2022. dec. 6. 22:47
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
A monoblokk csak egy tengely+csapagy kombo, semmi koze a lanchoz es a fogaskerekekhez. A leiras alapjan amugy de, pont a fogaskereksor van elkopva, azert szalajt az uj lanccal, vagy rossz lancot vettel , pl. 8 sebessegest a 9 sebesseges sorhoz. Elkepzelheto az is h. a valto rugoja gyengult ki, de ez a ritkabb eset.
2022. dec. 6. 23:02
 2/17 anonim ***** válasza:

A monoblokk csak akadni, szorulni tud. Ha a hajtókar forog el a monoblokkon, az elég durva. :)

Vagy a lánctányérod, vagy a hátsó sorod kopott.

2022. dec. 7. 02:20
 3/17 anonim ***** válasza:

Azért a monoblokknak vannak még hiba lehetőségei...de a lánc szalasztáshoz semmi köze hozzá sem ér a lánchoz.

A szalasztás tipikus kopott lánckerék/sor hiba.

Az új lánc azért nem jó,mert az viszont nem kopott... Amúgyis 500km fölött a hajtás részeit egyben kell cserélni azaz (majdnem)mindent:hajtómű,lánc,sor.

500km-ig nincs jelentős kopás különbségek a rendszer részei közt.

2022. dec. 7. 08:40
 4/17 anonim ***** válasza:
57%
#3 500 km utan hajtomuvet csak az cserel, akinek kb. vegtelen penze van, esetleg sivatagi homokban es/vagy nyakig ero sarban tekerte le egyben, mindenfele tisztitas es olajozas nelkul azt az 500 kilometert.
2022. dec. 7. 13:46
 5/17 anonim ***** válasza:

#4!

Nem nekem írtad, de hajtóműről szó sem volt.

Bár az is igaz, hogy 500 km-nél még nem kell lánctányérokat sem cserélni.

2022. dec. 7. 14:13
 6/17 anonim ***** válasza:

3 vagyok..

Rosszúl fogalmaztam.

De kis fantáziával érthető.

500km egy nagyjábóli távolság,ami alatt a kopások még nem jelentősek. Bármelyik alaktarész cserélhető nem lesz láncugrás szalasztás akármi.

Jellemző hiba,hogy ha szalaszt a lánc,akkor cseréljükki a láncot és minden ok. Hát nem! A kérdező is ebbe hibába esettbele.

Tekert mitomén 4000km-t ezalatt nem csak a lánc kopott hanem minden rendszer szinten. Erre 1komponenst cserélne,a legnyilvánvalóbbat.

Aztán a hiba marad és elkezd kombinálni,mert mindenki lánc nyúlásrol beszél, mintha a többi örök darab volna a hajtásban.

Nem tudom,hogy jutott a monoblokhoz de nagyon eltévedt.

2022. dec. 7. 16:00
 7/17 A kérdező kommentje:
pedig fél éve sincs meg a bringa
2022. dec. 7. 16:21
 8/17 A kérdező kommentje:
én azér gondoltam hogy monoblok mer az csereés
2022. dec. 7. 16:22
 9/17 A kérdező kommentje:
és külön 9 sebbeséghez vettem a láncot
2022. dec. 7. 16:27
 10/17 A kérdező kommentje:
2022. dec. 7. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!