Valószínűleg kuka, de próbálkozni érdemes. A tárcsát is alaposan takarítsd le!
2022. okt. 21. 14:28
5/14 anonim válasza:
Mosd meg benzinnel - jó a motorbenenzinis ha csak az van otthon. Vagy higító.
Az égetés lehet hogy tönkreteszi a ha nagyon felhevíted, mert ezekez úgy ragasztják a fém alapra.
A féktárcsát is takarítsd le benzinnel!
2022. okt. 21. 15:55
6/14 anonim válasza:
Nem tudom miért vagyok a sárga földig leértékelve, de ha tényleg olaj menj rá, akkor az erősebb fékezéstől le is fog menni róla idővel a fejlődő hőtől. Addig meg markolja jobban a kart, ennyi. Gondolom azzal tisztában van mindenki, hogy az olaj nem szívódik be a gumiba? Ez nem autóba való fékbetét!
2022. okt. 21. 16:38
7/14 anonim válasza:
6: Szerintem itt tárcsafékről lehet szó, bár nem 100%. A tárcsafék betéten nem gumi a kopófelület. Létezik több fajta, de mindegyik képes az olajat magába szívni.
2022. okt. 21. 16:42
8/14 anonim válasza:
#6 A legtöbb gumifajta (van rengeteg különböző tulajdonságú) nagyon jól beszívja az olajat. Jó hír, hogy a lakkbenzint (foltbenzin, sebbenzin, stb., de autóbenzin nem jó, mert az tartalmaz nehezebb frakciókat is) sokkal jobban beszívja és így az olaj kiszorítható. A benzitől duzzadt gumiból utána magától elpárolog az illékony bezin, és a gumi ismét jó lesz.
2022. okt. 21. 18:08
9/14 anonim válasza:
A gumi nem porózus! Ne beszélj hülyeséget.
#7 Lehet, de ez nem derül ki a kérdésből. A kerékpárok többsége hagyományos keménygumit használ fékbetétnek, azzal tök felesleges bíbelődni, mert csak az idő megy vele. Használja, fékezget, aztán majd a hő leküzdi róla az olajat.
2022. okt. 21. 18:10
10/14 anonim válasza:
#9 A gumi molekuláris szinten féligáteresztő anyag. Oldószerek hatására reverzibilisen duzzad, számottevően átereszti az oxigént, a hidrogént meg pláne.
Nem beszélek hülyeségeket, csak neked nincs kellő anyagismereted a témában.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!