Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Használt kerékpár vásárlásánál...

Használt kerékpár vásárlásánál, hogy tudod kiszűrni, hogy ne legyen lopott?

Figyelt kérdés
2022. szept. 29. 10:08
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Talán,boltból veszed. Az egy fokkal biztonságosabb mint a ha máshol egy random emberkétől.

Ha első tulaj akkor kérhetsz számlát bár nem jellemző,hogy megtartják.

2022. szept. 29. 10:15
 2/10 A kérdező kommentje:
Sajnos a boltok túlárazottak. Egy harminc éves romért képesek elkérni százezret.
2022. szept. 29. 10:36
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Itt tudsz keresni, de csak azok vannak benne értelemszerűen, akik bejelentést tettek a bringájuk ellopásáról.

[link]

2022. szept. 29. 11:49
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Írtok adásvételit, rajta a vázszámmal. Ha lopott is, de tiszta vagy.

De aki tudja, hogy lopott, az nem fog papírt írni.

2022. szept. 29. 12:37
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Bringa hiány van. bármilyen romért elkérnek 100ezret.

Ha használható.

Ha nem akkor meg nem árulják.

Nem hülyék...

2022. szept. 29. 13:11
 6/10 A kérdező kommentje:
Dehogynem azok. Egy 80-as évek beli romért kértek 120-at. Mondom egy kicsit engedjenek. Az nem irányár. Nem engedtek. Egy éve árulják. Nem csoda. D
2022. szept. 29. 14:40
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne vicceljünk, egy 80-as évekbeli bicajt vettem tavasszal 25 ezerért az egyik hirdetési oldalról. Csak egy kis gondoskodásra volt szüksége, mert el volt hanyagolva, de két belső cseréjén kívül pénzt nem költöttem rá és vígan elgurulgat. Nyilván nem sport célra használom, ez nem az a kategória, de nem is nagyon aggódtam, hogy esetleg lopott volt-e? :)

Egyébként keresgélj olyan nem magánhirdetőknél, ahol garanciát adnak a használt bicajokra és rendbehozva, beállítva árulják.

(Pl: [link] )

Igaz, drágább, mintha a falusi bácsitól vennéd aki a kocsmába járt vele, de hát, valamit valamiért.:)

2022. szept. 29. 17:28
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A szerződés okos, de nem minden eladó fog belemenni. Mellesleg, ha átlagos kerékpárt vásárolsz, azt nemigen fogják keresni még ha lopott is. Amennyiben mégis valamilyen oknál fogva rendőrségi ügy lenne, bukni fogod az árát! Lefoglalják és esélyes, nem kapod vissza. Vagy idővel visszajuttatják az eredeti tulajnak, ha nem tudják, akkor tárolják sokáig, majd értékesíti a hatóság.

Amennyiben mégis használt vasparipát vennél, nem mindegy hol adják át. Ha utcán, piac sarkában, akkor necces. Törekedj arra, hogy elmész érte házhoz. Akkor nagyobb az esélye, hogy nem lopott. Vaterán is jó megoldás lehet, ha régi regisztrációval és 90% feletti sok pozitív értékeléssel rendelkező eladótól vásárolsz. Amennyiben a többi hirdetése nem kerékpár, akkor valóban a saját használt bicaját adja el.

Jófogáson és más név, adat és igazolt felhasználó nélküli bolhapiacon nem érdemes vásárolni kerékpárt, főként, ha többet is hirdet az illető.

Az is előny, ha megvannak a bicikli eredeti vásárlási papírjai! Netalán regisztrálva van BikeSafe-en és rendelkezik kerékpár törzskönyvvel.

Rendelkezzen alvázszámmal! Ha el van távolítva, ne vedd meg!

2022. okt. 2. 15:02
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Én a jófogáson vettem a 25 ezres bicajt, házhoz mentem érte, garázsban állt, pókhálósan.:)

De tény, hogy szoktam látni ott "gyanús hirdetéseket", ahol az adott személy több kerékpárt is árul, jó állapotúakat (túlságosan is..) és 20-30 ezer körüli áron, ami azért már elgondolkodtató...

2022. okt. 2. 15:55
 10/10 anonim válasza:
100%

Rákeresel a vázszámra.

[link]

2022. okt. 4. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!