Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Straván van erre lehetőség?

Straván van erre lehetőség?

Figyelt kérdés

Azt szeretném, hogy az általam kerékpárral megtett távot ne km-ben, hanem dm-ben mutassa.

Valahogy át lehet állítani az alapértelmezett mértékegységet az egyes sportoknál? Csak mert pl. bringánál km, vitorlánál a tengeri mérföld, úszásnál a méter szokott alapértelmezett lenni.

2022. szept. 14. 15:50
 1/6 anonim ***** válasza:
Decimeterben? Egy nullaval több a végen. De mire jó ez?
2022. szept. 14. 16:07
 2/6 A kérdező kommentje:
#1 A km és a dm között tízezer a váltószám 😉 Amúgy azért szeretném, mert bánt, hogy a többi hosszúságmértékegységgel ellentétben a decimétert gyakorlatilag sehol nem használjuk.
2022. szept. 14. 16:16
 3/6 anonim ***** válasza:

Ok, méterre ertettem...😂

A dm-t matekórán kívül nem igazan hasznaljak.

Egy kivetelt ismerek: a vízallasjelentest.

2022. szept. 14. 16:43
 4/6 anonim ***** válasza:

A suli volt az utolsó ahol érdemben használtuk decimétert. Ja nem, az akváriumoknál is azzal számolunk, mert akkor mindjárt literben kapjuk meg az akváium térfogatát. De sehol máshol nem láttam még dm-t gyakorlati használatban.

Ráadásul egy olyan pontosságú dolognál mint a strava, ahova telefonnal, vagy gps-es eszközzel rögzített adatokat töltesz vel, nincs is értelme dm-ben számolni. A garmin túragpsem is 3-4 méteres pontosságú csak (nyílt téren!), annál pontosabbat nem is nagyon lehet kapni átlagembereknek. Ha csak nem geodéta vagy, de azt megnézném, hogy azzal a levesestányér antennával mész futni vagy kerékpározni :D

Ráadásul a strava a feltöltött nyomvonalakat még simogatja a háttérven egy kicsit, úgyhogy nem is teljesen pontosan azt kapod a képernyőn amit feltöltöttél.

De mivel csak nullákat kell mögé írni, hát képzelj oda néhány nullát mögéje.

(Pont ezért nem is látom értelmét... nem mindegy, hogy van egy szám mögött 4 nulla vagy nincs? - a közgazdászok is millió forintban számolnak, nem írnak ki annyi nullát.)

2022. szept. 15. 08:29
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Most elképzeltem, ahogy a büszke kerékpáros kiposztolja a Strava edzését kiposztolja a Facebookra:

"Nincsenek szavak...a mai napon sikerült legyőzni önmagam, kiléptem a komfortzónából...2 000 000 dm-t bringáztam egy nap alatt! 💪🏿🦵🏿👌🏿🚴🏿‍♂️🚴🏿‍♂️🚴🏿‍♂️ Bár többnyire sík területen haladtam, azért 8190 dm szintkülönbség is összejött 😎😎"

2022. szept. 15. 08:39
 6/6 anonim ***** válasza:
#5: :-D :-D :-D
2022. szept. 15. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!