Ajánlanátok Nyíregyházáról induló és ott végződő, nagyjából 100 km hosszú útvonalakat bringázáshoz?
Úgy néz ki, ott "nyaralunk" majd a párommal egy hétig szeptemberben.
Országútival megyünk, kb. 25 km/h átlagot tervezünk per workout, ezért csak aszfalt jöhet számításba. A forgalom egyáltalán nem számít, viszont szeretnénk - magyar szinten - elfogadható minőségű utakon haladni, illetve elkerülnénk a falvakban gyakran előforduló alibi kerékpárutakat, ahol gyakorlatilag rossz minőségű, keskeny járdaszakaszok lettek kinevezve kerékpárútnak.
bikemap.net-en konkrét útvonalakat keresgélhetsz, beállíthatod a szűrőket, hogy ilyen hosszú útvonalakat adjon. Ezen kívül a szintekre is lehet szűrni, vagy úttípusra...
Most nem tettem rá szűrőt, tessék:
1. Nyíregyháza - Hajdúnánás - Görbeháza - Polgár - Nyíregyháza
2. Nyíregyháza - Hajdúnánás - Polgár - Nyíregyháza
A 36-os főút mellett Nagycserkesznél van egy igazi "alibi kerékpárút", de csak néhány száz méter, én sosem megyek fel rá. Ugyanez Görbeháza és Tiszavasvári belterületén.
3. Nyíregyháza - Nagykálló - Nyíradony - Nyírbátor - Nyíregyháza
4. Nyíregyháza - Nyírbátor - Besenyőd - Napkor - Sényő - Nyírtura - Kótaj - Nyíregyháza
Ez utóbbiban is akad némi járda/kerékpárút (Sóstóhegyen), de ez is csak pár száz méter.
5. Nyíregyháza - Tokaj - Tarcal - Prügy - Tokaj - Nyíregyháza
Stb. stb., csak a képzelet szabhat határt a lehetőségeknek.
Felsorolok néhány útszakaszt a közelből, aminek a minősége borzalmas, vagy legalább közepesen sz@r, ezeket javaslom elkerülni:
- Újfehértó - Hajdúdorog
- Újfehértó - Hajdúböszörmény
- 3612-es út (Nagycserkesz utántól a tiszaeszlári elágazásig)
- 3635-ös út
Nagyobb szakaszon "alibi kerékpárút" szerintem csak a Rétközben található, a Balsa és Rakamaz közti borzalom, meg a Sóstóhegy - Nagyhalász - Ibrány útvonalon. Nem ajánlom még a Mátészalka - Csenger kerékpárutat sem, a vidéken ugyan jó a minősége, viszont a falvakban minden képzeletet alulmúl, még térköves részei is vannak🤢. Igaz, ha csak százat akartok menni, odáig nemigen mentek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!