Metálfényezésű vázon pikkelyekben jön le egy matt réteg, alatta érntetlen metál - mi ez és hogy lehet hatékonyan leszedni?
Vettem egy kb. 2004. körüli KTM montit (KTM ultracross pro elöl ezüst, hátul metálkék). Szerkezetileg pöpec, némi felületi sérülés itt-ott, kényeztető extrák mint a paralelogramma-nyereg, meg az első villa lockolása a kormányról is tökéletesen megy, finoman vált, jó a felni, stb.
A fényezése viszont nem valami szép (lsd. kérdés), mert a matt és a fényes réteg foltokban váltja egymást. Körömmel szépen a mattot le lehet kaparni, alatta a hibátlan metál, de ez így elég macera. Sniccerrel is jön a matt, de azzal a fényezést is megsértem néha.
Mi ez rajta? A metálfény felújítható-polírozható része? Valami UV-védő fólia maradványa (minden elem ilyen, az aluváz varratai is, utólagos fóliázás ott biztos nem lett volna tökéletes, hacsak nem bemártották valamibe)?
És mivel jönne le (matricaleszedő nem oldja)?
Előre is köszi az ötleteket!
Akkor passz.:(
Esetleg megpróbálkozhatsz polírozással, mint az autóknál. Szimpla polírpaszta nem lesz elég, szerintem koronggal lehetne eredményt elérni. De ez csak egy ötlet, garanciát nem vállalok rá.:)
Vélhetően először telibe nyomták metál színre az egész vázat+villát, majd ezután kapta a díszítő festést/matricát.
Sokat segítene a megítélésénél, ha felraknál pár képet.
Időközben tettem egy próbát benzinkúton az önkiszolgáló mosóval. A samponos-melegvizes mosás (meg persze a nyomás) szépen hozta a régi réteget, a nehezen elérhető helyeken maradt egy kevés, de 95%-a két perc alatt lejött.
Lejött vele a gyári alsóvilla-védő matrica (ami a lánc leütődésétől véd), azon látszik, hogy alul van ez a "valami", arra kerültek még a matricák.
Az én tippem a lakk. Itt a gyakorin elég körülményes csatolni képet, köszi, hogy látatlanban is megpróbáltátok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!