Mitől nyekereghet/adhat fura hangokat a biciklim? Többi lent.
Van egy több mint 6 éves Gepida biciklim, ami pár napja tekerésnél idegesítően és hangosan nyekereg és kattog. Pihenő helyzetben nem, csak ha tekerek.
Ezen kívül ha jól megtekerem utána pedig hagyom szabadon "futni" a bicajt, viszonylag rövid időn belül lelassul, míg egy másik, ugyanilyen Gepida bicaj sokkal hosszabban és gyorsabban is fut egy-egy ilyen megtekerés után.
És az én biciklim amivel a problémák vannak, általánosságban sokkal lassabb mint a másik. Pl a másik elhalad kényelmesen 4es fokozatban, amihez az enyémmel minimum 5ösben,de esetenként 6osban is kell tekerni, hogy a másik 4es fokozatos tempóját lehessen tartani. És ma megfigyeltem, hogy ha feljebb váltok, akkor szinte alig lesz nehezebb a tekerés és a tempó sem növekszik úgy, ahogy a másik biciklin vagy mint akár ezen 1 éve.
Mi lehet a probléma?
Szaküzletbe jövő héten viszem, de kíváncsi vagyok, hogy van-e ettől függetlenül ötletetek.
Köszönöm a válaszokat előre is!
Így látatlanban nehéz mondani bármit is.... Milye alkatrészek vannak rajta? Láncváltós, agyváltós? Ha láncváltós, akkor menetes, vagy kazettás? A fék milyen tárcsak vagy v, vagy miféle?
Gyakorlatilag ezek körül bármi is rossz lehet és az is lehet, hogy több alkatrész is hibás. Lehet a taposónak is hangja, lehet hogy a hátsó racsniban kiszálódtak össze a dolgok. (talán ez a legvalószínűbb) De bármi lehet.
A két kerékpár ugyanolyan méretű? Ha az egyikben nagyobb kerék van, az magyarázat a sebességkülönbségre. A kerékben a légnyomás megfelelő? Ha lapos, akkor sokkal erősebben kell tekerni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!