Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan gyűrhetném le ezt a...

Hogyan gyűrhetném le ezt a meleget?

Figyelt kérdés
Munakhelyemre bringával szeretek járni, de 12 km-re van tőlem (kb 35-40 perc alatt teszem meg ezt az utat, ha nagyon kényelmesen megyek, akkor 45 perc), a héten éjszakás voltam, mire indultam már kicsit kellemesebb volt az idő, de úgy is leizzadtam rendesen. Most délutános leszek és a legnagyobb melegben kéne mennem (kb 12:40-kor indulnék), de már a lakásban ventilátor mellett gyilkol a meleg. Hogy lehet ilyen melegben biciklizni?
2022. júl. 3. 18:00
1 2 3 4 5 6
 41/52 A kérdező kommentje:
Esetleg matricaoldó szerrel?
2022. júl. 5. 21:30
 42/52 A kérdező kommentje:
Most olvasgattam, valóban matrica, amit a vázzal együtt lakkoznak, azért nem látszik a széle, na erre kéne valami frankó megoldás, mert amúgy nem szeretem a feliratokat. 😅
2022. júl. 5. 21:34
 43/52 anonim ***** válasza:

Én is erre gondoltam, de ilyen célra még nem próbáltam.

Nézz körül a neten, láttam ilyen praktikákat régebben, hogyan távolítható el bringáról a matrica, csak már nem emlékszem.:(

Kormány-ügyben meg pl. van ilyen, ami több pozícióban állítható, én ezzel szemezgettem:

[link]

2022. júl. 5. 21:36
 44/52 anonim ***** válasza:
100%

"...nincs meg a megfelelő súlyelosztás..."

Éppen alacsony kormánynál lehet elérni a 40/60-as arányt, ami a megfelelő súlyelosztás. Aki nem szokott bringázni, annak kényelmetlen elsőre, fáj a csuklója, de ehhez is hozzá lehet erősödni.

Tehát nyugi, max a súlyod 40%-át kell a karoddal tartani. De amikor belemész egy úthibába, akkor nem 100%-osan a gerincedet terheled, azzal szemben, amikor egyenes ülsz és tényleg a súlyodnak majdnem a 100% a fenekeden van.

2022. júl. 6. 05:47
 45/52 A kérdező kommentje:

#43 Baromi jól néz ki az a kormány, egy ilyet simán elfogadnék.

#44 Ezzel egyetértek, plusz még aerodinamikailag is hasznosabb. Nekem kb 3 centivel a nyereg szintje alatt van a kormány, legalább azzal szintbe szeretném hozni, azzal még nem ülnék egyenesen sem, de nem is feküdnék annyira rajta.

2022. júl. 6. 09:15
 46/52 anonim ***** válasza:
OK, az már tényleg alacsony kormány, de ebből arra gyanakszom, hogy kicsi neked a váz és nagyon ki van húzva a nyeregcsöved.
2022. júl. 6. 13:32
 47/52 A kérdező kommentje:
Kicsi váz valóban, de annyira nagyon nincs kihúzva, kb egy ökölnyire. Inkább az a baj, hogy rövid a stucni, ki van húzva maximálisan, de így is csak kb 4-5 centire van a kormány a váztól, viszont hétvegén viszem be szervízbe (nem béna vagyok csak nincsenek még szerszámaim) rakatok bele másik stucnit meg kormányt. Csak még nem tudom, hogy hajlított mtb kormány legyen e vagy kos kormány.
2022. júl. 6. 14:11
 48/52 anonim ***** válasza:
Kos-kormányost sosem próbáltam, de ránézésre szerintem az a legkényelmetlenebb.:(
2022. júl. 6. 14:50
 49/52 A kérdező kommentje:
Nekem volt már, nem kényelmetlen, teljesen más tartása van a kéznek. Most körbenéztem, nem csak nekem jutott eszembe mtb road hibridet csinálni.. 😅
2022. júl. 6. 15:21
 50/52 anonim ***** válasza:

Régen is voltak elvetemültek, akik kost raktak a montira. :) Sokak szerint a most divatos gravel nem más, mint a retro montik reinkarnációja kos kormánnyal. Leszámítva persze a kerekeket, mert azok 28-asok lettek, míg a retro montik 26-osok.

Sokan úgy építenek olcsó gravelt, hogy a retro montit átszerelik koskormányosra. Van néhány probléma, amit át kell hidalni, de mindenre van megoldás (pl. fékek, váltók kompatibilitása).

2022. júl. 6. 15:52
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!