Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan gyűrhetném le ezt a...

Hogyan gyűrhetném le ezt a meleget?

Figyelt kérdés
Munakhelyemre bringával szeretek járni, de 12 km-re van tőlem (kb 35-40 perc alatt teszem meg ezt az utat, ha nagyon kényelmesen megyek, akkor 45 perc), a héten éjszakás voltam, mire indultam már kicsit kellemesebb volt az idő, de úgy is leizzadtam rendesen. Most délutános leszek és a legnagyobb melegben kéne mennem (kb 12:40-kor indulnék), de már a lakásban ventilátor mellett gyilkol a meleg. Hogy lehet ilyen melegben biciklizni?
2022. júl. 3. 18:00
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
49%

"de amikor látom rajta hogy közben majd megszakad, az kicsit vicces."

Én sosem versenyzem.

De az ilyennek utánamegyek és ott megyek mögötte. Ha lassít, ha gyorsít. Aztán 100-ból 99 kifullad és félreáll telefont nyomkodni :D

2022. júl. 4. 21:57
 32/52 anonim ***** válasza:
100%
Montival nem csoda, hogy szenvedsz. Nem hinném, hogy megérné átakakítgatni, főleg, ha tényleg "kényelmesen" szeretsz bringázni. Vegyél egy 28-as vékony kerekű trekkinget vagy városit munkába járáshoz, a monti meg jó lesz mondjuk kiruccanni, vagy télen, rosszabb útviszonyokhoz. Sosem árt, ha kettő van.:)
2022. júl. 4. 22:19
 33/52 A kérdező kommentje:
#32 Valamit félreértettél, nem a bringázást nem bírom, hanem a meleget. :D Nincs helyem két bringát tárolni, ez meg kis könnyű vázas téma, félterep de inkább aszfaltra való abroncsok vannak rajta, tény, hogy nem gyors, de nagyon könnyen mozgok vele, én ezeket a fajtákat szeretem, amik kicsik és könnyűek. Igaz mikor vittem felújíttatni a szerelők megállapították hogy kb 30 éves bringa lehet, viszont csodálták, hogy ahhoz képest milyen könnyű és szerelni is nagyon könnyű volt, nincs szétrozsdásodva. A stucniban van egy kis rozsda, de semmit nem zavar. Átalakítattni annyiban szeretném, hogy hosszabb stucnit rakatnék bele (ezzel az a kis rozsda is távozik), illetve valami kényelmesebb cruiser vagy trekking kormányt felrakatni. Eleinte gondolkodtam országúti kormányon is, de azzal megint az a bajom, hogy feküdni kell rajta, na meg ilyen rövid vázon nem lenne logikus.
2022. júl. 4. 23:16
 34/52 anonim ***** válasza:

Ha nem teleszkópos a monti, és aszfaltra való gumik vannak rajta, akkor minimálisan rosszabb, mint egy trekking. Koskormányos bicikli előnyei meg akkor jönnének ki, ha sokkal gyorsabban akarnál hajtani.

A menetszél miatt biciklin egész jól el lehet viselni a 38 fokot is. Sőt, én biciklizés közben tudom a legkönnyebben elviselni, persze nem száguldozom ilyenkor. Segít elpárologtatni az izzadtságot, így hatékonyabban hűti magát az ember. Igyál-igyál-igyál, és figyelj a sópótlásra. Jó az izotóniás ital, a decathlon iso+ italok nem vészesen drágák. Vagy, amit én szeretek: narancslé duplájára hígítva, és fél literenként egy kis csipet konyhasó (a narancslében nagyon kevés a nátrium, nyugi, nem lesz sós ízű). Az izoital vs víz ivásán múlik, hogy pár óra kánikulában biciklizés után csak otthon heverek kiterülve, vagy semmi bajom. A biciklis mezekkel nekem is jó tapasztalatom van. Nadrágból nekem jó a sima pamut (jógázáshoz való egyébként), fölsőből kell a spéci.

A rossz része az, amikor meg kell állni. Na, akkor szokott folyni rólam a víz 5-10 percig (ami addig is folyt, csak elpárolgott a menetszéltől). Csupaszra szoktam vetkőzni a munkahelyi mosdóban, fél kezemmel a mez száraz részeivel törölközöm, másik kezemmel olvasom a híreket. Ha vége az izzadtságfürdőnek, akkor felöltözöm a benti száraz ruhámba, megmosom a csapnál az arcom, és munkakész vagyok.

2022. júl. 5. 11:21
 35/52 A kérdező kommentje:
Merev vázas a bringám, acél vázas de annak ellenére nagyon könnyű, kb 12 kiló lehet benne (nem mértem le, csak az alapján mondom, hogy a másodikról cipelem napi szinten fel le). A koskormányon gondolkodom még, mert volt anno egy régi országútim és elég kényelmes volt, de nem hiszem, hogy egy 26-os mtb-n optimális lenne (pláne hogy rövid a váz). Ezért gondolkodom jobban inkább azon, hogy kiemelném a kormányt és valami fain cruiser kormányt tennék fel rá. A széles túrabringára való nyereghez is jobban passzolna (sport nyerget nem tudtam megszokni, állandóan megmogyorózott).
2022. júl. 5. 13:45
 36/52 anonim ***** válasza:

Szerintem a hagyományos, városi hajlított kormány a legjobb. Én is 30 évig használtam egy ilyen bicajt (igaz, nem napi szinten), szerelőt szinte sosem látott, acélvázas volt, kb. 15 kg, a 3. emeletre sétáltattam. Fürgeségben és igénytelenségben verhetetlen volt. Most van egy szintén városim és egy trekkingem, hát, mit mondjak van különbség kényelem tekintetében is, de a city javára... Ráadásul a trekking nehezebb is, azt nem szívesen "sétáltatom" a lépcsőkön, az egyenes kormányától meg fél óra után zsibbad a kezem.

A hőségre én is annyit tudok mondani, hogy a "menetszél" miatt sokkal elviselhetőbb, mintha gyalogolnom kéne. Amíg tekerek, meg sem érzem. Persze ilyenkor nem is gyötröm magam halálra, kényelmesen haladok.

2022. júl. 5. 14:33
 37/52 A kérdező kommentje:
A citytől mindog tartottam, az tény, hogy szinte teljesen igénytelen, ugyanakkor változatos meredekségű emelkedőkön mászkálok, van egy egy vészeseb is, oda kell a dinamikusabb áttétel. Viszont a városi bringák kormánya is nagyon tetszik. Nekem az enyémmel legfőbb bajom, hogy nagyon lent van, egyenes, gyakorlatilag az egész testsúlyom a csuklómra nehezedik, nincs meg a megfelelő súlyelosztás. Nem annyira vészes, de azért érzem.
2022. júl. 5. 17:02
 38/52 anonim ***** válasza:

Nekem is ez a bajom az egyenes kormánnyal. Épp ezért választom rövid utkra inkább a cityt, mint a trekkinget. Sokkal kényelmesebb és könnyebben tekerhetőbb.

A cityn van 6 vagy 7 sebesség (láncváltóval), városban (és kicsi emelködőkön) nekem elég, de ha neked többre van szükséged, keress olyan trekkinget, ami több sebességes, de hagyományos kormányos. Használtak közt szoktam látni, én már bánom, hogy nem ilyet vettem.:(

2022. júl. 5. 19:36
 39/52 A kérdező kommentje:
Én most meghirdettem a bringám, igaz feleannyiért, kint amennyit ráköltöttem, de találtam két bringát is ami érdekel, egyik egy régi de felújított országúti, másik egy jó állapotban lévő és nagyon szimpatikus trekking. Viszont nézegettem stucnikat meg kormányokat, ha esetleg nem is tudom eladni, nem kerül sokba átalakítani a kormányt. Mellesleg gyári feliratot csak festéssel lehet eltüntetni? Nem nagyon találok neten olyan matricát ami fixen eltakarná
2022. júl. 5. 20:59
 40/52 anonim ***** válasza:
Tudtommal a gyári felirat is csak matrica, nem igazán "levakarható" , talán megfelelő oldószerrel eltávolítható, kérdés, hogy alatta a festéssel mi lesz?
2022. júl. 5. 21:14
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!