Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan gyűrhetném le ezt a...

Hogyan gyűrhetném le ezt a meleget?

Figyelt kérdés
Munakhelyemre bringával szeretek járni, de 12 km-re van tőlem (kb 35-40 perc alatt teszem meg ezt az utat, ha nagyon kényelmesen megyek, akkor 45 perc), a héten éjszakás voltam, mire indultam már kicsit kellemesebb volt az idő, de úgy is leizzadtam rendesen. Most délutános leszek és a legnagyobb melegben kéne mennem (kb 12:40-kor indulnék), de már a lakásban ventilátor mellett gyilkol a meleg. Hogy lehet ilyen melegben biciklizni?
2022. júl. 3. 18:00
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
19%
Amúgy én rengeteget bicajozok és nagy távokat és ami taszít, amikor valaki jön velem szembe és tátott szájjal küzd az életéért a bicajon. Én értem, hogy más is "szeret" bicajozni, de mikor küzd az életéért rajta, akkor mindig mondom minek teker az ilyen... amiket , még nem szeretek a családok, mikor együtt tekernek, mert ők soha nem figyelnek a gyerekekre és ebből már rengeteg konfliktusom volt, mert én bizony az vagyok, aki keményen odaszól ezeknek a felelőtlen szülőknek. Sokan azt hiszik bicajos úton mehetnek forgalommal szembe, ezektől megszoktam kérdezni, hogy ha kocsit vezet, akkor is szembe megy a forgalommal ennyi esze van? Mivel írtam, hogy én jóval többet és jóval komolyabban veszem a tekerést, így engem egy átlag vagy átlag alatti bicajos idegesít a bicajos úton, mert nem tudja mit lehet csinálni ott...és mennek össze-vissza.
2022. júl. 4. 17:54
 22/52 A kérdező kommentje:
Én nem szoktam kihajtani magamból a szuszt, tudom mennyit bírok, egy komolyabb emelkedő meg tud izzasztani, de utána lazítok kicsit, aztan mikor kifújtam magam, folytatom az intenzívebb tekerést. Ahol én tekerek ott neccesebb kicsit, mert nincs kerékpárút, de igyekszem a KRESZ szabályait betarva közlekedni és nem zavarni másokat, ellenben sok autóst bem érdekli ha engem letúr, hogy még beférjen közém és a szembejövő közé, ilyenkor dicsérem az anyját. A biciklisekben azt nem értem sokszor, hogy amikor megelőzök valakit mert számomra optimális szakaszon megyek épp, amikor ki tudok hozni egy stabil tempót, akkor az illető, ha beledöglik is küzd azért, hogy visszaelőzzön.. ezt annyira nem tudom megérteni.
2022. júl. 4. 18:48
 23/52 anonim ***** válasza:
0%

Én is mindenkit megelőzök, ez egy verseny szellem ezt el kell fogadni (csak én nem döglök bele :D) Sőt én tartalékkal tekerek, ha netán lenne olyan bátor jelentkező, aki megakar előzni 5 km brutális tempó bármikor van benne 35-ös tempóban, tehát ha megelőz valaki, akkor kösse fel a gatyát, mert nagy verseny jön utána :D

Az autósok meg egyáltalán semmibe nézik a bicajosokat sajnos...rengeteg esetem van, mikor majdnem elütöttek, sőt egyszer elis ütöttek, többször magamnak köszönhetem, hogy nem ütöttek el, mert felugrottam a motorháztetőre stb. esetek történtek már.

2022. júl. 4. 18:56
 24/52 anonim ***** válasza:

"Hogy lehet ilyen melegben biciklizni?"

Van másik meleg is?

Ugyanúgy lehet kerékpározni mint hűvösebb időben is. Figyelj a sebességre, nehogy eldőlj! :D

Vigyél váltóruhát, amit összeizzadtál azt meg terítsd ki, hogy minél előbb megszáradjon, mert összerohad és mocskoszl büdös lesz, még ki sem lehet mosni rendesen. A legjobb ha valani sport cuccot, biciklis mezt veszel fel az elvezeti és elpárologtatja az izzadságot.

Ha nincs mosdási, fürdősi lehetőség a cégnél, akkor legyen nálad popsitörlő amivel megtörlödheted az ágyékod, hónaljad ha bebüdösödne. Meg mehet kis dezodor aztán lehet is melózni. Ennyi időt ki kellene bírni ivás nélkül, de azért egy kis folyadék legyen nálad.

2022. júl. 4. 20:08
 25/52 anonim ***** válasza:

Szerintem a profik nem foglalkoznak a meleggel vagy nem tudom, de valamiért nem is szoktam őket izzadni látni az arcukon. Vszínű könnyebb a táv megtétele országútival.

A vicces, hogy amíg nem tekertem komolyan mindenkit megelőztem, amikor átmenet volt egyszer kétszer pofátlanul megelőztek, aztán ilyen phszeudo komoly tekerésem óta nem is látok más biciklist. :D Csak a bicikliúton kívül tekerő országútisokat. Amúgy sokan tekernek munkába, szerintem van egy jól kialakult metódus.

2022. júl. 4. 20:24
 26/52 anonim ***** válasza:
100%

"a profik nem foglalkoznak a meleggel"

Ahogy a seregben mondták a katona nem fázik, csak érzékeli a hideget! :D

Fejben dől el :D

2022. júl. 4. 20:28
 27/52 anonim ***** válasza:
Tudom ez nem a kérdést válaszolta meg, de jó írni a bringázásról. Nekem egy ismerősöm eleve biciklis munkát vállalt így nem is kellet az apróságokkal foglalkozni, de vannak az ilyen bérelhető bringák, gondolom azzal inkábbb ilyen lassú tempóval jó menni, meg egy biciklivel lehet ráérősen menni, nem kell szaladni a busz után, kb talán ugyanannyi idő alatt bent vagy, csak felrakod magad aztán gurulsz. Külföldön meg a villanyos cajgák is terjednek. Amúgy én lehet vizes simlissapkát vennék. Amúgy tényleg retek meleg van.
2022. júl. 4. 20:38
 28/52 A kérdező kommentje:

Hú azt se tudom melyikre válaszoljak elsőként.

#23 nekem nincs bajom azzal, ha megelőznek, de amikor látom rajta hogy közben majd megszakad, az kicsit vicces. Alapesetben belemennék versenybe, de nem amikor dolgozni megyek. Szükségem van még az energiámra. :D

#24 van másmilyen meleg is, amikor meleg van, de legalább a menetszél hűvös és nem tűzforró az is. Mondjuk egy ilyen kellemes 25-26°C még azt mondom. Egyébként ki lehet bírni ezt is, csak még szoknom kell, meg ugye megfelelő felszerelést beszerezni.

#25 Valóban könnyebb lenne országútival, viszont én nem a sportos, hanem a kényelmes bringás vagyok, MTB-m van, amit át akarok alakítani, cruiser vagy inkább trekking jellegűre.

#26 Találó hasonlat és teljesen jogos, mondjuk a hideget én kifejezetten jól tűröm! :D

#27 Voltaképp már-már nem is aktuális a kérdés, kaptam kellő tanácsot, amit mélységesen köszönök mindenkinek! Szóval ami bringával kapcsolatos jöhet bármi. :)

2022. júl. 4. 21:38
 29/52 anonim ***** válasza:

Van ilyen husito krem.

Ha van szel, rendesen ki fog razni

2022. júl. 4. 21:40
 30/52 A kérdező kommentje:
#27 azt még hozzáteszem, hogy valóban sokkal jobb bringázni, pl így délutánosban hamarabb otthon vagyok fél órával biciklivel, mint busszal, mert olyan hülyén van játat hazafelé. Meg többször volt már olyan, hogy nem rakott le a gyár előtt a busz, hanem ment tovább jelzésem ellenére és csak a fentebbi buszmegállónál rakott ki, ami plusz negyed óra séta vissza meg idegeskedés... Plusz nem kell a forró buszon más izzadt, sőt sokszor igénytelen emberek között vergődni.. :D
2022. júl. 4. 21:46
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!