Bicikli túrákhoz milyen típusú kormányt ajánlotok?
Van egy csepel rapid *** bringám, egyenes kormánnyal, ami kényelmetlen nekem hosszú utakon.
Milyen kormányt ajánlotok hosszabb távokra
Ha raksz rá kormányszarvat, sokkal kényelmesebb lesz a jelenlegi kormány is.
Amúgy szerintem ergonómiai szempontból a "bajusz" (moustache) kormány a legkényelmesebb. De most már van egy csomó fajta alternatív kormány, érdemes kicsit kutakodni a neten.
Ha a csuklód fáj, akkor nézz rá a beállításra! A fékkarok ne vízszintesen álljanak, hanem úgy, hogy a markolatot fogva a csuklód kb. egyened legyen, ne törjön hátra a kézfejed! Ergo/tenyértámaszos markolatot és kormányszarvat is úgy kell beállítani, hogy a csukló, kézfej egyenesen álljon! A kombo markolat akkor jó, ha lehet külön állítani a szarv szögét. Az egybeöntöttek nekem mindig kompromisszumosak voltak, vagy egyik, vagy másik pozícióban voltak csak igazán kényelmesek.
Mondanám, hogy vegyél Ergon GP5 markolatot, de kb. 25ezer Ft. Én a hülye fejemmel eladtam az előző bringámmal. Az új, olcsósított bringámon egy alu kormányszarv van és tenyértámaszos markolat. Ez megvolt kb. 6000 Ft-ból. Egy olcsóbb bandázs került még a szarvra.
Amúgy tegyél a kormányra szarvat. Ég és föld a különbség.
Nekem ilyenem van, egyszerű, 4-5000 körül már kapható a Velotech változata (gyanítom, hogy egy helyen készülnek, csak a logózásban tér el), nagyon szeretem.
A legegyszerűbb a szarv. De a régebben elterjedt skorpiókormány sem rossz - ha be tudod szerezni. Vagy ennek modernizált verziója, pl.:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!