Hogyan lenne érdemes használni a szobakerékpárt?
Nemrég vettem egy szobakerékpárt. Egyelőre csak a mozgás öröméért szeretném használni, de azért jó lenne olyan irányban orientálódni, hogy értelme is legyen. A cél kb. 15 kg leadása, ez az étkezés megváltoztatásával már folyamatban van, a fogyást elsősorban nem erre szeretném alapozni.
Olvastam olyat is, hogy min. 45 percet kellene használni, hogy értelme legyen, meg olyat is, hogy 30 perc elég egy napra, ha kellően intenzív.
Én így laikusként egyelőre úgy vagyok vele, hogy úgy lőném be a nehézséget, hogy valahol 30-40 perc környékére jöjjek ki időben, szerintem ez az az időtartam, amit motiváltan el tudok tölteni. Csak kicsit aggódom azok miatt a vélemények miatt, akik akár 1,5-2 órás edzéseket emlegetnek. Ennyi egybefüggő időm nincs, még heti 1-2 alkalommal sem, de ha lenne sem tudnám magam rávenni.
Mi a véleményetek?
(Nem, szabadban nem akarok kerékpározni - már próbáltam, katasztrofális élmény volt. A szobakerékpár egyelőre nekem nagyon klasszul beválik, mint mozgásforma.)
30 perc alatt nem indul be a zsíranyagcsere. Heti 3x1 óra min. kellene! Több fokozatot használj, kb. 90-es fordulattal menj azzal amin még nem fáj a térded és nem billegve tekered, majd mondjuk 5-10 percig 1-2 fokozattal nehezebben.
Én kint jobban szeretek menni, pont emiatt, hogy változatos a talaj, nem egyenletes a terhelés és persze a táj. Ill. kellemesen hűt a menetszél, nem kell törcsivel szívatni!
Istenem, megint elszaporodtak itt ezek a "nem indul be" gyökerek...
Az élő szervezetben FOLYAMATOSAK az anabolikus és katabolikus folyamatok, egyiket sem kell külön "beindítani"...
Fogyni pedig akkor fogsz, ha huzamosabb ideig kevesebb kcal-t viszel be, mi t amit felhasználsz... akár szobabicajozol, akár nem...
A rendszeres testmozdás az egészség megőrzéséhez kell, nem attól fogsz fogyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!