Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A biciklizés javítja az...

A biciklizés javítja az erőnlétet?

Figyelt kérdés
2010. szept. 14. 17:38
1 2
 11/19 anonim válasza:
100%

Kedves Böse.

Menj ki egyszer a városból, és látni fogsz érdekes dolgokat. No meg tapasztalni. Magadon is.

Nekem valahogy nemm a város ugrott be elsőre a kérdést olvasva. Másodszorra sem.

Nekem sokat nyomott a latba a kerózás, a fél maratonok előtt. Futni nem szeretek, de a fél maratont már többedszerre nyomom le. Edzésképp, kimentem a hegyekbe hajtani egy jót (volt hogy a hegy lábáig kocsival, volt, hogy végig két keréken), XC versenyekre neveztem, meg hegyikerékpár maratonokra, és igen csak kicombosodtam, fizikailag, lelkileg, erőnlétileg.

Egyszer próbáld ki! Megéri.

2010. szept. 19. 13:13
 12/19 Böse ***** válasza:
Aki a hegyi biciklizéssel jön, annak igaza lehet, de vegyék figyelembe, hogy ők nem a szabály, hanem a kivétel. Irigylem őket amiért ilyen fasza terepen tudnak bringázni, de a többségnek erre nincs lehetősége sem anyagilag, sem földrajzilag.
2010. szept. 19. 20:50
 13/19 anonim válasza:

Kedves kérdező! :)

Én gyergyócsomafalvi vagyok. Talán meg kellene próbálnod és akkor majd a hatását is éreznéd, nem? ;)Egyszer én is megpróbáltam az egyik barátnőmmel a Bucsin-Tető felé biciklizni. Lány létünkre, olyan büszkék voltunk magunkra. :) Meg voltam gyalogtúrán Bologatol Vlădeasaig.

Szerintem hozzá tesz az egészségünkhöz. JÓ BICIKLIZÉST NEKED! :)

2010. szept. 20. 08:49
 14/19 A kérdező kommentje:
Kösz, jó tudni hogy más is szeret biciklizni. Én személy még alig tudok kimenni a pongrác tetőre, a célom a gyilkos-to, és azon túl.
2010. szept. 20. 21:41
 15/19 anonim válasza:

Böse, ha kidugnád az orrod a városból, észrevehetnéd, hogy közúton is lehet tempósan tekerni.

Egyébként a bringázás igenis javítja az erőnlétet, tágulnak és rugalmasak maradnak az érfalaid (elsősorban az aorták), az állóképességet is javítja.

2010. szept. 21. 08:18
 16/19 Gyulusss válasza:
100%
A bicajozás javítja az izom állóképességét, vagyis a hosszantartó , de nem maximális erőt kihasználó izommunkát igenis hosszabb ideig tudsz majd végezni. Nem kezdesz majd el lihegi a lépcsőzéstől illetve egy kis futástól azonnal, mert javítja a kardiovaszkuláris állóképességet. Valaki írta, hogy csak akkor javítaná az erőnlétet, ha max erővel tekernél. Ez nem igaz. A maximális erővel való tekerés az izomerőt, izomtömeget növelné, de enélkül is javul az erőnléted,(kitartóbb leszel, de nem tudsz nagyobb erőt kifejteni) de nem lesznek Schwarzenegger lábaid, gondolom nem is ez a cél.
2010. szept. 21. 08:32
 17/19 Böse ***** válasza:

Mielőtt mindenki nekem támad, leírom bővebben, hogy miért írtam nemet. Amikor biciklizésről beszélek, az alatt én a városi, esetleg országúti bringázást értem, ha a kérdező a hegyi biciklizésre gondolt volna akkor azt konkrétan kiírta volna. Nyilván a sík terepen való biciklizés fejleszti minimális szinten az erőnlétet, de ez legfeljebb akkor jelentős, ha eddig nem sportoltál semmit, és egészségesen kajálsz.

Magyarán, aki szeret bringázni az csinálja csak, de ha valakinek az az elsődleges célja hogy javítsa az erőnlétét arra közel sem a biciklizés a leghatékonyabb, ráadásul a "felszerelés" sem olcsó mondjuk a futással vagy gimnasztikával összehasonlítva.

2010. szept. 21. 15:58
 18/19 anonim válasza:

Én egy időben rendszeresen tekertem naponta 20-30 km-t országúton, enyhe emelkedőkkel és általában olyan tempóban, amilyen gyorsan csak tudtam. Elég vékony testalkatú vagyok, és a sok kerékpározástól a "bicikliző izmok" láthatóan megerősödtek, és a mai napig a legerősebb izmaim. Utána mindig energikusnak és fittebbnek éreztem magam, és mentálisan is jobban lettem. Nagyon klassz dolog a kerékpározás, és ráadásul szép tájakat látsz közben, és ... szabad vagy, mint a madár!

Ne felejts el majd saját láthatóságodról gondoskodni!!

Helló, jó bringázást!

2010. szept. 22. 23:18
 19/19 Attila1025 ***** válasza:
Szerintem nagyon jó sport a bringázás, nagymértékben javítja az állóképességet(ha a pulzus közbe 120fölött van, azaz a szervezetedet legalább kizökkenti az átlagos állapotból), és a hegyi bringázástól igenis lehetnek hatalmas combizmaid(nekem lettek tőle)...
2010. szept. 25. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!