Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Országúti tárcsafék: Van...

Országúti tárcsafék: Van értelme többet költeni emiatt, vagy a V-Fék is jó kezdésnek?

Figyelt kérdés
El szeretnék kezdeni országútizni, mountain bike mellett. Néztem használt outikat, láttam hogy 400-500 körül vannak kicsit régebbi full karbon országútik, viszont ezeken szinte mind mechanikus V-fék van. Amiken meg hidraulikus tárcsafék van, azok jóval drágábbak általában és újabbak.
2022. márc. 29. 20:15
1 2
 1/14 Alex Fly ***** válasza:
29%
Valamit elnéztél: az outikon nincs V-fék. A tárcsa pedig felesleges...
2022. márc. 29. 20:22
 2/14 A kérdező kommentje:
Akkor patkó fék? Nem tudom, azt hittem ezek ugyan azok
2022. márc. 29. 20:30
 3/14 Alex Fly ***** válasza:
@2: inkább az. A V-féknek teljesen más a működése...
2022. márc. 29. 20:34
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
Outin a tárcsafék teljesen felesleges...
2022. márc. 29. 20:41
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Csak az mondja, hogy felesleges a tárcsa, akinek még nem volt. Egy jó hidraulikus tárcsafék mindenben jobb a felniféknél. Jobban adagolható, jobban fog, kisebb erővel kell húzni a féket ugyanakkora fékhatásért. Nekem volt felnifékes, mechanikus tárcsás és hidraulikus országútim is. Már a mechanikus tárcsa is hatalmas előrelépés a felnifékhez képest. Arról nem is beszélve, hogy nem kopik el a felnid egy idő után, elég csak egy pár ezer forintos tárcsát cserélni.
2022. márc. 29. 21:47
 6/14 anonim ***** válasza:
Haladjunk a korral továbbá logikusan gondolkozzunk . Vfék új montim hulló esőben sík terepen alig lejtőn sehogy sem fékezett . Ezt tapasztaltam a komolyabb patkófékes outin is . Lecseréltem a mtb jobb mechanikus tárcsára na ez besatuzik esőben is . Gyors reagalasura javitottam , megtuningoltam úgy hogy első fékbowdent 10 cmel a hátsót 15 cmel röviditettem . Ez ami bárhogy megfog .
2022. márc. 30. 08:35
 7/14 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy valóban felesleges lenne a tárcsafék. Nyilván aki mondjuk az alföldön lakik, és egyedül akkor húzza meg a féket mikor haza ér, annak tényleg az. De én például hegyvidéken lakok, és elég sok lenne a nagy sebességű ereszkedés, ahová gondolom kell a jó fék.
2022. márc. 30. 17:44
 8/14 anonim ***** válasza:

#6!

Én sok éven át versenyeztem V-fékkel és erős túlzásnak érzem, hogy esőben sehogy sem ékezett. Ez inkább a canti fékre mondható el. A cantihoz képes a V-fék egy óriási ugrás volt.

A legtöbb bringámon tárcsafék van.

2022. márc. 30. 18:07
 9/14 Alex Fly ***** válasza:
bármely, normálisan felszerelt és beállított fék esetén a lassulás maximális értékét a kerék és a talaj közötti kapcsolat határozza meg. És ez teljesen független a fék felépítésétől.
2022. márc. 30. 19:14
 10/14 anonim ***** válasza:
5# de igen volt és vannis tárcsafékem, az összes mtb-men tárcsa van... tudom minden előnyét... csakohogy országútival egy edzésen letekerek 50-100km-t? Attól függ, kiskör vagy nagy, és közben mennyit használom a féket? Kb semmit.
2022. márc. 30. 20:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!