Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Cube vagy Ktm kerékpár?

Cube vagy Ktm kerékpár?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék egy mtb-t venni, de nem igazán vagyok otthon a témában. A keret olyan 200-250.000 lenne (tudom, hogy ez nem a profi kategória, de én sem vagyok az(:). Leginkább túrázáshoz, néha földutas tekeréshez használnám. Nézegettem a ktm és cube márkát. Pro kontra érvekre lennék kíváncsi, melyik lehet a jobb választás. Előre is köszönöm mindenkinek

2022. febr. 9. 06:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A bicikli azért nem egy bonyolult szerkezet, mint pl egy autó, aminél millió hibaforrás van. Ha egy biciklin minden kopó-forgó alkatrészt időben cserélsz és karbantartod (csapágyak rendszeres takarítása-újra kenése), a hajtásláncot (hátsó fogas, hajtómű, lánc) tisztán tartod és olajozod és úgy általánosságban vigyázol a biciklire, akkor nem kell folyton javítani. Ha össze van kókányolva az egész, akkor az más tészta. Mellesleg kókány munkával új biciklin is lehet találkozni. Nálam a monoblokk zsír nélkül lett berakva és olyan szinten meg volt húzva, hogy a szerszámomnak annyi lett (plusz úgy fél napnyi munka volt), mire ki tudtam szedni.

Ezt csak azért írom, hogy használt vételnél is azért viszonylag nehéz sz@ar venni, mert egy biciklinél azért elég minimális a rejtett hibák listája. Látszik az egyből, ha gondos volt a tulaj (Pl a vázon van-e kopás, ahol a bowdenek mennek. Egy gondos tulaj egyből tesz alá valamit, hogy a fényezést ne karcolja össze. Lötyögnek-e a dolgok, vagy minden szép feszes. Kattog/recseg-e tekerés közben valami...stb.)

Egyébként megértem, hogy újonnan akarod venni, én is újat vettem, pedig értettem/értek hozzá, többet is megépítettem és rendszeresen javítok is bicajokat. Szóval ne értsd félre, nem rábeszélni akarlak, csak azt mondom, hogy kis utánajárással sokkal jobb gépet lehet kapni használtam.

2022. febr. 9. 19:09
 12/15 anonim ***** válasza:
Én nem igazán pártolom a használt bringákat, főleg akkor nem, ha valaki nem ért hozzá, mert nagyon mellé lehet nyúlni! Egy megnyúlt lánc cseréje minimum egy 10-es és ha kis szerencsével még a sort is ledarálta, akkor már inkább 20-ban áll meg a sztori egy 3x8-as vagy 3x9-es rendszernél. Két új fékbetét (egy szög egyszerű Shimano MT200-as fékhez) kb. 6.000Ft és akkor még nem beszéltünk a csapágyakról, monblokkról stb. Persze, akkora szakértelem nem kell hozzá, mint egy autóhoz és a lyukrafutás költsége sem lesz olyan mértékű, de ha nagyon ki van felszítve a költségvetés, akkor érheti kellemetlen meglepetés a vásárlót!
2022. febr. 10. 08:04
 13/15 anonim ***** válasza:

12.

Ez igaz, viszont egy lánc nyúlását simán meg tudja állapítani bárki egy 500 forintos láncnyúlásmérővel is (de a nagymértékű nyúlás úgyis mérő nélkül is igen feltűnő). A fogaskerekek meg szintén elég feltűnőek, amikor kopottak.

Plusz nyilván egy használt bicaj vásárlásánál nem szabad az összes pénzből venni, hanem bele kell kalkulálni, hogy valami cserés lesz hamarosan. (De ez minden használt dolog vásárlásánál szerintem alapszabály.) Pl 250k a keret, akkor 200k-ból kell venni. Autót se úgy veszel, hogy amennyid van, azt mind elköltöd a vételárra, mert akkor kb tuti, hogy megszívod. 50 ezerből pedig a kopó alkatrészek cseréje valószínűleg bőven kijön. Nyilván, ha valami fő rész sz@r, és nem tűnik fel,akkor szívás. Ezzel számolni kell. Egy hozzáértő is belenyúlhat, úgyhogy érthető, mnt írtam, nem is erőltetni akarom, csak érdemes megfontolni.

Plusz ha én adnám el a bicajomat, akkor belemennék abba is, hogy elvigyük a vásárlóval szakemberhez, aki átnézi, mivel nincs rejtegetnivalóm, nem cseszem át a vevőt. Ez is egy opció, hogy mondod, hogy érdekel, de csak úgy veszed meg, ha szerelő átnézi. Akinek nincs rejtegetnivalója vagy nem nagyon áron alul árulja a bicajt (azaz ha te nem veszed meg, akkor holnap megveszi más), akkor bele fog menni.

2022. febr. 10. 14:38
 14/15 anonim ***** válasza:
50ből manapság egy pár jóféle gumit lehet venni, nem minden mást! :)
2022. febr. 10. 23:19
 15/15 anonim ***** válasza:
Nekem a sor kijön bőven 50ből, és akkor nem ilyen gagyi minőségről beszélek.
2022. febr. 11. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!