Melyik méretet válasszam?
Adott egy Merida Speeder 100 kerékpár. A gyártó oldalán a méretezés M/L,ami 173-182 cm testmagassághoz ajánlott, és van az L,ami 178-188.Na most én 180cm vagyok. Akkor melyik vázméret lenne előnyösebb?Köszi a válaszokat.
Sajnos próbálni nincs lehetőség
Én a kisebbet választanám. Max feljebb húzod kicsit a nyeregcsövet. De ha nagy a váz és tökönvág a felsőcső amikor leteszed a lábad az nem jó.
Bár ilyen határeseteknél a nagyobb se lehet túl nagy, szokott lenni ráhagyás a tól-ig méretezésben.
Próbáld megnézni az átlépési magasságod alapján... Itt is lehet eltérés, van akinek hosszabb a lába az átlagosnál, másnak rövidebb.. ez is segíthet a döntésben.
1. Kerékpár méretének meghatározása az Ön átlépési magasságából. Ennek menete:
Lehetőleg cipő nélkül szorítson a lába közé a lehető legmagasabb ponton egy könyvet, és mérőszalaggal mérje le a föld és a könyv teteje közti távolságot. Ez az Ön testére jellemző átlépési magasság.
MTB kerékpár esetén szorozza meg az átlépési magasságot 0,57–tel, és megkapja a vázméretet centiméterben.
Versenykerékpár esetén szorozza meg az átlépési magasságot 0,66–tal, és megkapja a vázméretet centiméterben.
Sportos kerékpározáshoz a kisebb, túrázáshoz nagyobb vázméretet válasszon!
Köszönöm srácok. Az M/L mellett döntöttem. A kisebb váz sportosabb,és abból ha kell, ki tudok facsarni még 2 centit tuti.
Meg 180 cm vagyok, de csak 80-as belső lábhosszal
Ha bizonytalan vagy, szerintem menj be egy olyan bringaboltba, ahol van mérőeszköz. Ez nem egy sima mérőszalagot jelent, hanem egy falra szerelt cuccot, amivel megmérik egyszer a teljes testmagasságod, a belső lábhosszodat és a karhosszt is. Ezek együttes ismerete kell ahhoz, hogy jól válasszál méretet!
Járd körbe a témát rendesen, mert ha megveszel egy túl kicsi/túl nagy bringát, akkor állandó szívás lesz a tekerés és a mostani helyzetben a csere sem olyan egyszerű. Ráadásul nem egy filléres áruházi bicajt készülsz megvenni, ebben az árkategóriában nagyon bosszantó, ha egy szatyor pénzért kapsz egy mindig kényelmetlen gépet!
Én két éve vettem egy M-es méretű Kellyst a magam 184 centijéhez, SOHA nem sikerült rendesen beállítani! Szóval... ebben az esetben nagyon érvényes a kétszer mérjünk egyszer vágjunk elv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!