Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Megéri a 105-ös shimano...

Megéri a 105-ös shimano helyett ultegrával kérni az új kerékpárt? Van annyi különség a kettő között hogy megéri kifizetni a felárat?

Figyelt kérdés
2021. dec. 1. 10:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
64%
Ha hobby akkor okés a 105 az ultegra versenyzősebb az pedig nem tartóssagrol szól. A minőség meg precizebb kidolgozás és az alacsonyabb suly mind azért van hogy gyorsabb legyél ott-akkor. Meg mondjuk még 2szezonban.
2021. dec. 2. 15:12
 12/21 anonim ***** válasza:
59%

#11!

Hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy nem tartósságról szól a csúcs alkatrész!

Van 10 éves XTR szettem és csúcs Sram cuccokkal szerelt bringám is. Előbbiben egy hátsó agy halt meg egyszer, utóbbinál pedig a fékkarban lévő dugattyú problémás, törődést igényel. A több alkatrész éveken, évtizedeken keresztül használható. És nem csak 100 km-eket megyek egy évben.

2021. dec. 2. 20:04
 13/21 anonim ***** válasza:
36%

Akkor mázlid van vagy nem jól használod. A verseny cucc versenyre van.

Ha így lenne akkor forma1-es autokkal járnánk bevásarolni. És nem cserélnék öket évről évre....

2021. dec. 3. 20:02
 14/21 anonim ***** válasza:
55%

#13!

Tehát nem használom jól a cuccaimat, mert nem mentek tönkre. :D

Biztosan az a baj, hogy nem csak versenyeken használom és kipihenik magukat. :)

A Forma-1-es hasonlatod így helyes: Nem outival járok terepre és nem montival tekerek 100+ km-eket aszfalton.

Elárulom még neked: A montim sem szokott szétesni attól, hogy aszfalton tekerek vele.

2021. dec. 3. 22:25
 15/21 A kérdező kommentje:
Én kb évi 8-10 ezer kmt megyek jó lesz nekem a 105, köszönöm a válaszokat.
2021. dec. 3. 23:49
 16/21 anonim ***** válasza:
64%

13 vagyok. Nekem 2 ismerösöm használ xtr-t és ők 2-max3 év alatt nullra nyirják a sort és a hajtóművet is szépen lenyalják...

Gondolom ,hogy nem reszelik otthon a szettet.

2021. dec. 4. 00:11
 17/21 anonim ***** válasza:

16!

OMG!!!

Kezdjük ott, hogy az alkatrészek élettartamát időben, hanem km-ben számoljuk. Tehát semmi nem jelent az, hogy neked 10 évet megy egy lánc, ha közen évente 1000 km-t mész és cseppet sem érdekel a váltásteljesítmény.

2-3 év alatt, akinek XTR cuccai vannak, az beletesz egy hajtásba 8.000-36.000 km-t. Attól függően, hogy milyen éve van, mennyi bringája van. De 8000 km alatt is le lehet nyírni egy hátsó sort még akkor is, ha 3 láncot rotálva használsz. 2x-nél pedig elfogyasztasz 2 nagytányért is. A hajtóművet kb. örökéletű, főleg az ocalink utániak, mert azokat is csak leszerelésnél lehet tönkretenni, ha a menetet elnyírod.

Aki jár versenyre, azzak könnyen megesik, hogy 100 km-t kell sárban tekernie. Ez a te szobabicikliddel nem fordul elő. Márpedig a sárban jobban kopnak a dolgok.

De az egészben az a legszebb, hogy ezek nem elromlanak, hanem ezek kopó alkatrszek. Senki sem sír amiatt sem, mert elkopott a gumija vagy a félbetéte.

2021. dec. 4. 02:21
 18/21 Wadmalac ***** válasza:

A használati kényelemben van érzésre több, meg persze kisebb a súly.

Már érzésre is más egy 105 meg egy Ultegra, váltás, fékezés, minden.

De ez neked csak érzés. Egy profi versenyzőnek energiaspórolás, ilyen apróságok is számítanak.

Hobbibringásként körülbelül annyi különbséget tudsz megélni, mint egy 60 és egy 120 hertzes telőképernyő közt, mikor csak görgetésre használod. :) Ja, szebb a 120 Hz, de funkcionálisan nulla különbség.

Bezzeg egy kiélezett gamernek. Ő kihasználja a 120 hertzet.

Na kb ez a különbség a hobbista meg a versenyző közt bringán is. Apróságok is számítanak versenyen, olyanok, amit hobbiban nem is érzel.

Élettartam?

Szerintem az új 105 és ultegra közt nem lehet jelentős különbség. És kérdéses, melyik irányba.

Ami biztos, hogy rövidebb élettartamot várhatsz, mint egy mondjuk 2000 előtti azonos kategóriájú szettől.

De a szolgáltatás minősége meg fényéveket javult.

Valamit valamiért.

Gondold meg, mennyi pluszt vagy hajlandó kiadni az érzésért és azért, ahogy más bringások néznek a lovad szettjére.

Hobbibringásként ez a döntő.

2021. dec. 7. 14:05
 19/21 anonim ***** válasza:

13 vagyok meg 16 is.

#17 szerintem real,hogy nem az ismerőseim km-oráját nézem,hanem mondjuk beszélgetünk és elmondják hogy menny idő akatt nyirták le a sort. De mivel én 10000körül gurulok és lofax sem vagyok hozzájuk képest. Ebből lehet következtetni,hogy 20ezer körül. És akkor voltak versenyek is pl:a Magyar maraton sorozat.

De tényleg csúnya gonosz én,amiért

3+ éves történetet irok emlékezetből.

2021. dec. 7. 23:40
 20/21 anonim ***** válasza:

#19!

Senki nem mondta, hogy nézd az ismerőseid km-óráját. Sőt, azt sem kértem tőlük, hogy minden hajtás-csere után nullázzák az ODO-t. :)

Az a gond, hogy egy szavadat sem hiszem el. Ez mellébeszélés. Aki 2-3 év alatt 20e km-t teker, az már nem időben szokta kifejezni az alkatrészei élettartamát.

És "Magyar maraton sorozat" sincs. Van, vagyis már inkább csak volt Top Maraton sorozat, Pannaon Maraton sorozat és most a SUPerior Challenge MTB.

Végül kiderült, hogy semmire nem emlékszel, az ismerőseid pedig hülyeségeket beszélnek, akik csodálkoznak, hogy 20e km után elkopnak a hajzáslánc elemei. :D

2021. dec. 7. 23:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!