Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen sebességgel tud haladni...

A nagy Levin kérdése:

Milyen sebességgel tud haladni egy átlagos (értsd: nem sportoló) kerékpáros?

Figyelt kérdés
Gyerekkoromban az egyik ismerősömnek volt egy "verseny"kerékpárja (szovjet, esetleg NDK gyártmány lehetett), amin volt egy sebességmérő óra is. Többször előfordult, hogy - sík terepen- viszonylag kevés erőfeszítésel ötven km/h felett mutatta a sebességet. Már akkor is furcsának találtam, de most belegondolva is kétségeim támadnak. Szóval lehetséges, hogy jól mutatta az óra, vagy pontatlanul mért? Képes egy 12-14 éves gyerek ilyen sebességgel haladni?
2021. okt. 22. 18:40
1 2
 11/20 tothp ***** válasza:
100%

Hármasnak: Tök mindegy, hol van a szenzor. Az elektromos cuccok fordulatszámot (impulzusszámot) mérnek és azt szorozzák fel a megfelelően beállított kerék kerülettel.

beépítésnél illik a tengelyhez a lehető legközelebb felszerelni, így kisebb az esélye, hogy "kihagy" néhány jelet.

Kérező esetében valószínüleg egy mechanikus, spirálos szerkezetről van szó, amit fix átmérőhöz gyártottak. Így ha az történetesen egy 20"-as bicajhoz volt jó, egy versenybringán extrém nagy sebességeket mutathatott.

2021. okt. 23. 07:32
 12/20 nemaRendőrség ***** válasza:

Én sem értem hogy miért számít a szenzor helye.

Azt figyeli hogy milyen gyakran megy el mellette a mágnes, nem azt hogy mennyi utat tesz meg.

2021. okt. 23. 10:00
 13/20 anonim ***** válasza:

Én élménybringás vagyok, outival 20-25 az atlag haladó tempóm, 29errel, sík terepen 15-20, ott ahol szeretem használni, mászás közben pl mondjuk 5.. :D

Cruiserrel a balcsiparton 10-15 :D de ott altalában gyerekre és asszonyra is figyelni kell közben.

2021. okt. 23. 12:39
 14/20 anonim ***** válasza:
Országútival 28-30-as,montival kirándulós tempóban 15-18
2021. okt. 23. 13:52
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2021. okt. 23. 14:47
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Én hobbi bringás vagyok, nem versenyzek. Évi 10.000 km körül megyek országútival. Az átlag 24-25 általában. De azt azért tudni kell, hogy a 25-ös átlaghoz síkon olyan 28-30 körül kell menni, mert a lassítások, kanyarok, emelkedők azt fogják 25-re kihozni kb.
2021. okt. 23. 17:03
 17/20 anonim ***** válasza:
62%

10-12 éves gyerek ki tud tekerni 30-32 km/h egy-két km-en keresztül, de akkor ő maxon teker. Ráadásul ilyenre az képes, aki rendszeresen (havi többszáz km) teker.

Azt se felejtsd el, hogy a gyerek a 41-et már 50-nek mondja és valóban el is hiszi. :)

2021. okt. 24. 00:18
 18/20 anonim ***** válasza:

12nek.

A kilométerórák működési elve egyszerű:

sebesség = adott időn belüli kerékfordulatszám * kerék kerülete

A küllőre szerelt mágnes segítségével a kerék fordulatszámát folyamatosan figyeli egy, a villára rögzített érzékelő. Ez a rendszer “agyába”, az órába küldi a jelet, amely a kerék előzetesen megadott kerület-adatai alapján kiszámolja és megjeleníti az aktuális sebesség értékeket.

2021. okt. 24. 15:06
 19/20 MGéza ***** válasza:
Attól függ. Én outival ha nem sietek 20-27km/ó között megyek és az megállásokat, lassításokat is figyelve 24 körüli átlag. Napi rendszeres 30-60km(hátvégén amikor jobban ráérek jön a több) edzőtávomon 28-31 között mozog az átlagom, maxom 40 körül alakul. Én kezdőnek mondom magam, más embernek aki régebben nyomja az outi sportot lehet ettől magasabb sebessége is. A huzalos kilométeróra által mutatott 50km/ó szinte biztos hogy nem reális, inkább rosszul volt bekalibrálva.
2021. okt. 24. 15:12
 20/20 Alex Fly ***** válasza:

Saját kényelmes tempóm sík úton, egyenes szakaszon, szélcsendben olyan 27-32 km/h körül van. Ha sietek, akkor több - a KRESZ által meghatározott maximális 40 km/h az körülbelül a fizikai határomat is jelenti, azt csak rövid sprinteknél léptem át eddig (vagy lejtőn, de az most mellékes).

Trekkinggel.

2021. okt. 24. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!