Milyen sebességgel tud haladni egy átlagos (értsd: nem sportoló) kerékpáros?
Hármasnak: Tök mindegy, hol van a szenzor. Az elektromos cuccok fordulatszámot (impulzusszámot) mérnek és azt szorozzák fel a megfelelően beállított kerék kerülettel.
beépítésnél illik a tengelyhez a lehető legközelebb felszerelni, így kisebb az esélye, hogy "kihagy" néhány jelet.
Kérező esetében valószínüleg egy mechanikus, spirálos szerkezetről van szó, amit fix átmérőhöz gyártottak. Így ha az történetesen egy 20"-as bicajhoz volt jó, egy versenybringán extrém nagy sebességeket mutathatott.
Én sem értem hogy miért számít a szenzor helye.
Azt figyeli hogy milyen gyakran megy el mellette a mágnes, nem azt hogy mennyi utat tesz meg.
Én élménybringás vagyok, outival 20-25 az atlag haladó tempóm, 29errel, sík terepen 15-20, ott ahol szeretem használni, mászás közben pl mondjuk 5.. :D
Cruiserrel a balcsiparton 10-15 :D de ott altalában gyerekre és asszonyra is figyelni kell közben.
10-12 éves gyerek ki tud tekerni 30-32 km/h egy-két km-en keresztül, de akkor ő maxon teker. Ráadásul ilyenre az képes, aki rendszeresen (havi többszáz km) teker.
Azt se felejtsd el, hogy a gyerek a 41-et már 50-nek mondja és valóban el is hiszi. :)
12nek.
A kilométerórák működési elve egyszerű:
sebesség = adott időn belüli kerékfordulatszám * kerék kerülete
A küllőre szerelt mágnes segítségével a kerék fordulatszámát folyamatosan figyeli egy, a villára rögzített érzékelő. Ez a rendszer “agyába”, az órába küldi a jelet, amely a kerék előzetesen megadott kerület-adatai alapján kiszámolja és megjeleníti az aktuális sebesség értékeket.
Saját kényelmes tempóm sík úton, egyenes szakaszon, szélcsendben olyan 27-32 km/h körül van. Ha sietek, akkor több - a KRESZ által meghatározott maximális 40 km/h az körülbelül a fizikai határomat is jelenti, azt csak rövid sprinteknél léptem át eddig (vagy lejtőn, de az most mellékes).
Trekkinggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!